Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

FOTO/VIDEO: ŽIVOT NA SJEVERU Sveučilište otvorilo vrata potencijalnim studentima

Sveučilišni centar Koprivnica Sveučilišta Sjever otvorio je danas svoja vrata.

Po prvi puta u koprivnički Kampus stigli su organizirani autobusi maturanata iz okolnih gradova, a ne bi li netko od njih odučio tu i studirati, studenti i profesori sa Sjevera dali su sve od sebe kako bi se predstavili u najboljem svjetlu.

Pripremili su prezentacije pod nazivom “Život na Sjeveru”, razna predavanja s iskustvima bivših i sadašnjih studenata. Svoje pozitivno iskustvo studiranja u Koprivnici maturantima je podijelio i student novinarstva Ivan Krznarić koji je na Sjever došao iz Vinkovaca.

Ivan Krznarić.

— Danas je savršen dan da svi maturanti koji su zainteresirani za nastavak studiranja otkriju kakav je život na Sjeveru. Ono što bih ja istaknuo, u usporedbi s ostalim fakultetima, je da je ovaj fakultet konstruiran po europskom modelu, imamo manje teorije, koju moramo učiti jer je nezaobilazna, ali imamo praksu koja je jako bitna.

Osim što Sveučilište Sjever svojim studentima nudi vrhunsku tehnološku opremljenost, s njima rade profesori koji su im maksimalno posvećeni, kaže pročelnica Odjela novinarstva Gordana Tkalec.

— Mi smo mlado sveučilište i dosta smo fleksibilni. Prilagođavamo se potrebama svojih studenata, možemo se posvetiti svakome ponaosob. S druge strane imamo izvrsne laboratorije za snimanje zvuka, slike, za medijski dizajn. Što god nam treba, imamo. Trudimo se pratiti svjetske trendove i nudimo studentima ono što je trenutno “in”.

Eva Fulir.

Jedna od posjetiteljica Dana otvorenih vrata bila je Eva Fulir iz okolice Varaždina. Posjet koprivničkom Sveučilišnom centru bio joj je zanimljiv, ali svoje obrazovanje ipak planira nastaviti na nekom od studija stranih jezika.

— Bili smo na medijskom dizajnu, u tonskom studiju. Profesor nam je pokazao kako od pjevača s “ružnim” glasom napraviti dobrog pjevača. To je bilo baš zanimljivo.

Predavanju za jednu od grupa koprivničkih maturanata nazočio je gradonačelnik Mišel Jakšić.

— Naravno da neće svi od vas upisati Sveučilište Sjever i sigurno da je pred nama jedan period u kojem ćemo zajedničkim naporima morati otvarati nove programe i u Koprivnici. Svi zajedno moramo napraviti jedan iskorak da sve ovo što imamo, a imamo jako puno, napravimo još atraktivnijim i da se još više okrenemo potrebama gospodarstva Koprivnice, Koprivničko-križevačke županije i šire regije. Svima vama danas od srca želim, koji god da fakultet izabere, na svojem putu ustrajete.

Danas su na Sjeveru posebne termine rezervirali za roditelje jer im je namjera da se upravo oni upoznaju s institucijom koja je dobar izbor za studiranje njihove djece.

 

Dan otvorenih vrata na Sjeveru

Posted by Drava.info on Tuesday, March 13, 2018

 

zatvori