Srijeda, 2. listopada 2024.

PRVI PROLJETNI PORAZ Farmaceuti minimalno izgubili na Maksimiru

Nogometaš Slaven Belupa upisali su prvi poraz ovog proljeća. U 24. kolu Prve hrvatske nogometne lige poraženi su u Maksimiru kod Dinama s minimalnih 1:0, a jedini pogodak na utakmici zabio je Gavranović u 50. minuti.

Prvu pravu priliku na utakmici vidjeli smo u sedmoj minuti kada je pucao Moro, ali je lopta otišla malo pokraj lijeve vratnice. Slaven je odličnu priliku imao u 14. minuti. Trebotić je lijepo pronašao Ivanovskog povratnom loptom čiji je udarac sa sedam metara klizećim startom blokirao Doumbia.

Do kraja prvih 45 minuta Farmaceuti su još jednom zaprijetili i to preko Doležala kojeg je Benković spriječio u izglednoj prilici. Dobro je parirao Slaven u prvom dijelu lideru prvenstva.

U 49. minuti Gavranović je promašio dobru šansu, ali je samo minutu kasnije bio precizniji. Sosa ga je pronašao centaršutom s 30-ak metara, a napadač Dinama iskoristio je prostor između stopera Slavena i s glavom zabio za 1:0.

Do kraja susreta Farmaceuti su propustili u 87. minuti priliku za izjednačenje. Jedna lopta ispala je golmanu Livakoviću iz ruku, a Musa nije uspio pospremiti loptu u gol Dinama.

Tako je koprivnički prvoligaš upisao prvi poraz ovog proljeća iako je pružio solidnu predstavu. Ovim rezultatom Slaven je ostao petoplasirana momčad prvenstva s 28 bodova. U idućem kolu ugostit će u Koprivnici Rudeš.

24. Kolo Prve HNL:

Zagreb, Maksimir

Dinamo – Slaven Belupo 1:0 (0:0)

DINAMO ZAGREB: Livaković – Sosa, Benković, Lešković, Stojanović – Ademi, Doumbia – Olmo, Moro, Soudani – Gavranović, još su igrali Hajrović, Gojak, Hodžić. TRENER: Mario Cvitanović

SLAVEN BELUPO: Marković – Goda, Katić, Musa, Kitanovski – Trebotić, Vidović, Puclin – Delić, Ivanovski, Doležal, još su igrali Pejić, Rebernik, Brezovec. TRENER: Tomislav Ivković.

Slušaj uživo
zatvori