Utorak, 30. travnja 2024.

NOVI DETALJI Muškarca koji je zapalio kuću vlasnik je zaključao u podrum, ali je sjekirom razvalio vrata…

Muškarac koji je jučer u Jagnjedovcu zapalio kuću te sjekirom prijetio mladom bračnom paru ispitan je u Općinskom državnom odvjetništvu u Koprivnici.

Postoji osnovana sumnja, kažu iz Odvjetništva, da je 54-godišnjak u jutarnjim satima 1. ožujka 2018. u kući oštećenika u Jagnjedovcu, po podu i stvarima u sobi prolio benzin i držeći upaljač u ruci rekao da će sve ukućane zapaliti, a zatim otišao u podrum kuće u koji ga je oštećenik zaključao, no 54-godišnjak je sjekirom razvalio vrata i upaljačem zapalio proliveni benzin te izazvao požar koji se proširio na cijelu kuću i u kojem je izgorio kompletan inventar i osobne stvari. Zbog požara su oštećenik i njegova supruga pobjegli kroz prozor iz kuće, dok je 54-godišnji osumnjičenik sa sjekirom u rukama krenuo za njima vičući da će ih ubiti i sasjeći im glave, ali ih nije sustigao.

Na teret mu se stavljaju kaznena djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te prijetnje. Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila osumnjičeniku istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u istrazi i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela te počinjenja kaznenog djela kojim prijeti.

zatvori