Srijeda, 2. listopada 2024.

NAKON POLJUDA – MAKSIMIR Ivković: Atmosfera je odlična unatoč ‘krtici’ koju smo imali, ne pada mi na pamet da bih bio trener Dinama

Nogometaši Slaven Belupa ove će nedjelje u sklopu 24. kola Prve hrvatske nogometne lige gostovati na Maksimiru kod Dinama. Iako su Zagrepčani lider prvenstva, s obzirom na sedam bodova u tri kola uz povijesnu pobjedu prošlog vikenda protiv Hajduka u Splitu, Farmaceuti ne idu na gostovanje s bijelom zastavicom.

Pun samopouzdanja, koprivnički prvoligaš pokušat će nastaviti s odličnim rezultatima ovog proljeća.

Iz iskustva govorim da su puno teže utakmice s Cibalijom i Rudešom doma nego s Dinamom u Maksimiru. Stalno ponavljam da je nogomet čudna igra u kojoj slabiji pobjeđuju jačega na papiru. Tako se moramo i ponašati. Moramo izgledati ozbiljno, moramo izgledati kao momčad, moramo biti skromni i u svakom trenutku znati tko što radi na terenu. Utakmica s Hajdukom je prošlost, ali moramo biti još bolji, mirniji, smireniji i koncentriraniji s loptom u nogama — rekao je trener Slaven Belupa Tomislav Ivković.

Atmosfera u svlačionici je odlična, što i je i logično s obzirom na rezultate. Ipak, tjedan je poremetila, kako je strateg Farmaceuta rekao, “krtica” u svlačionici.

— Ako sada nije dobra atmosfera, kad će biti? Ipak, uvijek ima krtica i s njima se uvijek borim. Takva jedna je bila ovaj tjedan čak i poslije tri pozitivna rezultata. Na njegovu žalost, to ne prolazi kod mene. Ima dovoljno neinteligentnih koji probaju iskoristiti neku situaciju kad je dobro. Srećom, dovoljno sam dugo u nogometu da mogu osjetiti kad se to događa. Idući koji to napravi će “letjeti” — objasnio je Ivković.

Uspoređujući Hajduk i Dinamo, trener Slaven Belupa istaknuo je da smatra da obje ekipe igraju isti nogomet samo su glumci drugačiji. O tome tko je jači od te dvije ekipe nije htio govoriti. Na pitanje o tome bi li preuzeo klupu Dinama, Ivković je rezolutno odgovorio:

— Ja sam profesionalac već dugo godina, nisam preveliki emotivac i utakmica protiv Dinama mi je kao i svaka druga. Kao treneru, ne pada mi na pamet da preuzmem Dinamo, da stigne sto poziva ne pada mi na pamet da treniram Dinamo — rekao je Ivković.

Mogu li Farmaceuti do drugog velikog skalpa u samo tjedana dana vidjet ćemo nakon utakmice protiv Dinama koja će se igrati nedjelju u Zagrebu s početkom u 15 sati.

Slušaj uživo
zatvori