Subota, 27. travnja 2024.

Dragan Čović posjetio županiju: Osjećam da sam među prijateljima, hvala vam za sve što ste činili kada nam je bilo jako teško

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović današnji posjet Koprivničko-križevačkoj županiji iskoristio je kako bi se zahvalio Podravki, ali i Podravini i Prigorju na pruženoj pomoći hrvatskom narodu u ratu u Bosni i Hercegovini.

– Osjećam se kao da sam stigao među prijatelje. Hvala vam za sve ono što ste radili u vremenima kada je nama dolje bilo jako teško. Tada je i Podravka i ova županija bila promotor pozitivnih vrijednosti koje tada baš nismo mogli prezentirati. Ali danas, to je mnogo lakše. S te strane, velika zahvala za sve što ste učinili da bismo mi danas bili u poziciji da predstavljamo svoj politički narod, da gradimo svoju jednakopravnost, ali prije svega da gradimo infrastrukturu koja će osigurati mladima da ostanu živjeti u Bosni i Hercegovini – poručio je.

Snimila Nela Carek.

Svoj dugo pripremani posjet, kako nas naziva – dragim prijateljima Dragan Čović iskoristio je naravno i kako bi posjetio Podravku. Cilj mu je, kaže, unaprijediti, i ovako dobre odnose, s novim projektima i zajedničkim investicijama.

– S prijateljima iz Republike Hrvatske pokrenuli smo projekt obnove područja na kojem su živjeli Hrvati, a gdje su još uvijek srušeni domovi. Za jednu obitelj kuću će sagraditi i ova županija. Tako će se simbolično i stvarno pomoći opstojnosti hrvatskog naroda na tim prostorima – najavio je.

Snimila Nela Carek.

Župan Darko Koren dolazak hrvatskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iskoristio je i kako bi najavio ponovno sudjelovanje Koprivničko-križevačke županije na Gospodarskom sajmu u Mostaru.

– Koliko ja pamtim, a to je već 16 godina, taj odnos i suradnja je evoluirao do viskom razina koje su posljedično stvorile i određene druge poveznice naših gradova, općina, institucija i tvrtki – rekao je Koren.

Gospodarski sajam u Mostaru održat će se od 10. do 14. travnja.

zatvori