Utorak, 1. listopada 2024.

Farmaceuti poraženi u ‘generalki’, Mađari slavili u utakmici s čak pet golova

Nogometaši Slaven Belupa upisali su poraz u ‘generalki’ pred početak proljetnog dijela prvenstva Prve hrvatske nogometne lige. Na gostovanju u Budimpešti kod Ferencvarosa poraženi su rezultatom 3:2.

Trener Tomislav Ivković najavio je da će ovu utakmicu shvatiti kao prvenstvenu pa je sukladno s tim koristio samo 14 igrača, prvih 11 plus tri zamjene. Po teškom i blatnjavom terenu poveli su Farmaceuti u 31. minuti pogotkom Ivanovskog na asistenciju Katića. Do kraja poluvremena domaćin je uspio izjednačiti pa se na odmor otišlo s rezultatom 1:1.

U nastavku susreta vidjeli smo još tri gola. Mađari su već u prvoj minuti nastavaka poveli, a za novo izjednačenje zabio je Vidović u deset minuta kasnije. Pobjednički pogodak Ferencvaros je postigao dvadesetak minuta prije kraja susreta i tako slavio s 3:2.

S obzirom na to da je Ivković najavio da mu je današnja utakmica prava prvenstvena, možemo zaključiti da ćemo vidjeti Slaven s novim bekovima, Goda se izborio za mjesto ispred Vrljička, dok će na desnom beku igrati Kitanovski, te s četvoricom igrača u obrani. U veznoj liniji zaigrali su Vidović, Puclin i Trebotić, a bit će zanimljivo vidjeti koga će i hoće li uopće zamijeniti Bouadla nakon što se oporavi od ozljede.

Svoje mjesto u prvom sastavu pronašao je i Doležal koji bi zajedno s Delićem trebao činiti par krila. U kojem će sustavu u sastavu Slaven istrčati protiv Intera u Zaprešiću u petak saznat ćemo nakon što krene utakmica koja će se igrat s početkom u 18 sati.

FTC-Slaven Belupo 3-2 (1-1)
FTC: Dibusz (Holczer, 46.) – Botka (Csonka, 46.), Blazic (Otigba, 46.), Batik (Takács, 46.), Pedroso (Sternberg, 46.) – Leandro (Gorriaran, 46.), Spirovski (Koch, 46.) – Lovrencsics G. (Rui Pedro 73.), Paintsil (Lovrencsics B., 46.), Amadou (Nagy D., 63.) – Georgijevic (Böde, 46.)
Slaven Belupo: Markovic – Goda, Kitanovski, Katic, Musa – Vidovic, Puclin (Arap, 68.), Trebotic (Bogojevic, 79.) – Dolezal (Rebernik, 67.), Delic, Ivanovski

Slušaj uživo
zatvori