Utorak, 1. listopada 2024.

GENERALKA Slaven Belupo protiv lidera mađarskog prvenstva lovi formu za start proljetnog dijela prvenstva

Nogometaši Slaven Belupa sutra će u Budimpešti igrati ‘generalku’ pred start proljetnog dijela prvenstva. Prvoplasirana momčad mađarskog prvenstva Ferencvaros bit će odlična provjera za igrače trenera Tomislava Ivkovića koja će pokazati koliko su Farmaceuti spremni za nastavak sezone.

Jedan od najvećih uzdanica koprivničkog prvoligaša u ofenzivnom dijelu igre bit će treći strijelac lige s osam postignutih pogodaka Mirko Ivanovski.

– Očekujem zahtjevnu i utakmicu koju ćemo shvatiti kao pravu prvenstvenu da vidimo di smo i što smo prije nastavka sezone. Ferencvaros je jedan od najvećih mađarskih klubova, bit će to jedna odlična utakmica kako za nas tako i za njih. Prošle godine smo ih dobili 1:0, ali nisu bili kompletni. Sutra će istrčati u najjačem sastavu, uvjeti će biti odlični, a mi moramo dati sve od sebe da ostvarimo pozitivan rezultat i napunimo se samopouzdanjem pred Inter u Zaprešiću – rekao je Ivanovski.

Prvi strijelac Slaven Belupa za prvim strijelcem lige, dinamovim Soudanijem, zaostaje samo tri pogotka. Titula najboljeg nije daleko, ali Ivanovski ne razmišlja na taj način.

– Prije svega, najbitnije je da me posluži zdravlje, a onda će sve ostalo doći. Daj Bože da sve bude u redu, a ja se nadam da ću i dalje nastaviti zabijati kako bi imali što bolji proljetni dio prvenstva – zaključio je Ivanovski.

Sutrašnja utakmica Ferencvarosa i Slavena igrat će se u Budimpešti s početkom u 15 sati, a već za tjedan dana Farmaceuti će u prvom kolu proljetnog dijela prvenstva gostovati u Zaprešiću kod Intera.

 

Slušaj uživo
zatvori