Utorak, 1. listopada 2024.

NIKOLA KATIĆ: Svim pojačanjima pomogli smo da se aklimatiziraju, spremni ćemo dočekati nastavak prvenstva

Proljetni dio Prve hrvatske nogometne lige pred samim je vratima. Farmaceuti su se jučer vratili u Koprivnicu nakon desetodnevnih priprema u Medulinu gdje su na prijateljskom Arena Cupu osvojili šesto mjesto. Trener Tomislav Ivković u gotovo svim utakmicama rotirao je i više od dvadeset igrača pa je logično zaključiti da je rezultat bio u drugom planu.

Standardni prvotimac i stoper Slaven Belupa Nikola Katić istaknuo je da se na pripremama radilo jako i naporno, a sve u svrhu toga da koprivnički prvoligaš na najbolji mogući način dočeka nastavak prvenstva.

— Srce priprema odradili smo u Medulinu gdje smo radili na fizičkoj komponenti i gdje smo usavršavali taktičke detalje. Mislim da smo radili dosta dobro. Rezultat na utakmicama nije nam bio u prvom planu, trener je dosta “miksao”, ali sve u svemu mislim da smo odradili sve za prolaznu ocjenu i da ćemo nakon generalke u Mađarskoj biti spremni za idući petak i utakmicu u Zaprešiću — rekao nam je Katić.

Generalka u Mađarskoj bit će protiv Ferencvarosa, a trener Tomislav Ivković najvjerojatnije će istrčati s ekipom koja bi trebala biti i početna za proljetni dio prvenstva.

— Čeka nas jak protivnik koji će nam pokazati na čemu smo trenutno. Igrali smo protiv njih nekoliko puta i znamo da nas čeka zahtjevna utakmica u kojoj idemo po pozitivan rezultat kako bismo se napunili samopouzdanjem pred prvo proljetno kolo — objasnio je stoper Slaven Belupa.

Ivković sigurno još ima nekih dvojbi oko sastava, ali vjerojatno i oko sustava. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li se odlučiti za trojicu ili četvoricu igrača u obrani.

— Mislim da će trener kombinirati sa sustavom ovisno o protivniku i o tome hoće li ekipe igrati otvorenije ili zatvorenije. Što se tiče nas u obrani i mene osobno, odgovara mi igra i s tri stopera i kada smo samo dvojica. Naravno, ovisi i o tome protiv koga igramo, ali siguran sam da ćemo se svi prilagoditi trenerovoj odluci — govori Katić.

Prometno je bilo u svlačionici koprivničkog prvoligaša.

— Svima koji su došli, što je i logično, pomogli smo da se lakše aklimatiziraju. Vjerujem da će nakon što se prilagode u potpunosti na zahtjeve našeg treninga i na ekipu svi biti pojačanja — zaključio je mladi Slavenaš.

U najavi proljetnog dijela prvenstva Katić nije htio govoriti o napadima na određena mjesta, već je obećao da će cijela ekipa na svakom treningu i svakoj utakmici davati sve od sebe kako bi se trud, rad i zalaganje vratili kroz rezultate. Podsjetimo još jednom, Slaven će u subotu igrati “generalku” protiv Ferencvarosa, a idućeg petka na rasporedu je prvo kolo proljetnog dijela prvenstva protiv Intera u Zaprešiću.

Slušaj uživo
zatvori