Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

Koprivničanac Siniša Kovačić s HRT-a odlazi na čelo Hrvatske katoličke mreže

Dugogodišnji novinar, voditelj, urednik te bivši v. d. glavnog ravnatelja HRT-a Koprivničanac Siniša Kovačić napustio je javnu televiziju.

Nakon što su se brojni nacionalni mediji raspisali da je Kovačić zatražio sporazumni raskid ugovora i da nakon 22 godine napušta Hrvatsku radioteleviziju, Informativna katolička agencija maloprije je objavila da je ovaj rođeni Koprivničanac izabran za glavnog urednika Hrvatske katoličke mreže.

– Na izvanrednom plenarnom zasjedanju Hrvatske biskupske konferencije, koje je održano u ponedjeljak 22. siječnja, biskupi za glavnog urednika Hrvatske katoličke mreže izabrali Sinišu Kovačića – pišu.

Kovačić je na HRT-u radio od 1996. godine, prvo kao honorarac, da bi 2003. godine bio primljen u stalni radni odnos. 2008. postao je urednik deska HTV-a i središnjeg Dnevnika, a 2012. godine s Dijanom Čuljak i Mislavom Togonalom pokrenuo je Dnevnik 3. Tijekom 2016. bio je v.d. glavnog ravnatelja HRT-a i jedan je od utemeljitelja, kao i prvi predsjednik udruge Hrvatski novinari i publicisti.

Spomenimo i da je Siniša Kovačić svoju medijsku karijeru započeo kao radijski voditelj na Radio Dravi.

zatvori