Ponedjeljak, 2. rujna 2024.

IN MEMORIAM Napustio nas je ugledni kirurg Krunoslav Jerčinović

Preminuo je još jedan od vrsnih koprivničkih liječnika, kirurg Krunoslav Jerčinović. Podlegao je, kako doznajemo, zloćudnoj bolesti.

Dr. Jerčinović rođen je 10. ožujka 1941. u Driveniku pored Novog Vinodolskog. Medicinski fakultet je završio 1966., a 1968. je doselio u Koprivnicu, gdje je započeo stažirati.

Prvo je radio kao sekundarni liječnik na kirurgiji. Specijalizaciju iz te grane medicine položio je 1976., a postdiplomski iz kirurgije 1982. godine.

Vrlo brzo mu je povjerena odgovornost za odjel abdominalne kirurgije, a 1991. godine postao je šef cijele kirurgije u koprivničkoj bolnici.

Bio je dobar kirurg koji je uvodio niz noviteta. Među ostalim, upravo zahvaljujući dr. Jerčinoviću koprivnička bolnica je bila među prvima u Hrvatskoj u kojoj se primjenjivala laparoskopska operacija žuči. Doktor Jerčinović je na edukaciju išao u Zagreb i Beč, pa endoskopske operacije u koprivničkoj bolnici provode od 1993. godine.

Radio je puni radni vijek, do svoje 65. godine. Do umirovljenja 2006. godine napisao je i objavio desetak stručnih radova.

Krunoslav Jerčinović bio je angažiran i u Crvenom križu, kao predavač i ispitivač prve pomoći. Svojedobno je obnašao i funkciju predsjednika Liječničkog zbora. Kolege i prijatelji kažu da je, osim što je bio vrhunski kirurg, bio i veliki dobričina.

Iza Krunoslava Jerčinovića ostala je supruga Marija, liječnica školske medicine, te dvojica sinova. Stariji Silvije je ekonomist i radi na Sveučilištu u Križevcima, dok je mlađi Tomislav također liječnik, trenutno šef kirurgije u koprivničkoj bolnici. Ima i pet unuka.

Pogreb Krunoslava Jerčinovića bit će sutra na koprivničkom Gradskom groblju u 14 sati.

zatvori