Utorak, 30. travnja 2024.

FOTO Župan i zamjenici na tradicionalnom prijemu okupili predstavnike vjerskih zajednica

Župan Darko Koren, zamjenici župana Darko Sobota i Ratimir Ljubić te predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar danas su u Domu za starije i nemoćne osobe Koprivnica održali tradicionalni prijem za predstavnike vjerskih zajednica s područja Koprivničko-križevačke županije.

Župan Darko Koren okupljenima je zahvalio na iznimnoj suradnji vjerskih zajednica i Županije, poželjevši im mnogo zdravlja, sreće i uspjeha u 2018. godini.

— Godina iza nas bila je prilično zahtjevna i turbulentna, no vjera i zajedništvo pomogli su nam da prevladamo sve prepreke koje su bile pred nama, a upravo su to i preduvjeti za izgradnju bolje budućnosti. Hvala vam na svemu što činite za dobrobit naših građana, a naša je uloga da vam u tome pomognemo i financijski. Nadam se kako ćemo ove godine još bolje surađivati na tom polju i zajednički ostvariti planirane ciljeve — kazao je župan, dodavši kako se nada i više ovakvih susreta i zajedničkih druženja.

U ime biskupa Varaždinske biskupije monsinjora Josipa Mrzljaka pozdrave je uputio dekan koprivničkog dekanata velečasni Leonard Markač te zahvalio Županiji na podršci i razumijevanju, dodavši: — I pripadnici vjerskih zajednica i županijska vlast usredotočeni su na probleme i život ljudi, pri čemu svatko imaju svoju funkciju i zadaću, a služimo građanima koji su nam dali povjerenje. Smisao je da jedni druge nadopunjavamo u smjeru napretka i prosperiteta, da budemo na strani onih koji čine dobro te vam još jednim zahvaljujem na iskrenoj i konstruktivnoj suradnji.

Prigodne riječi u ime biskupa Bjelovarsko-križevačke biskupije monsinjora Vjekoslava Huzjaka uputio je dekan križevačkog dekanata velečasni Stjepan Soviček, kazavši kako je početak godine prilika da jedni drugima poželimo sve lijepo i dobro te puno zdravlja i dobrog nastojanja.

— Upravo smo započeli s molitvom za jedinstvo kršćana, a i ovdje smo se okupili u tom nastojanju, kako bi pozitivno utjecali na sadašnjost i budućnost. Zahvaljujem Županiji na svemu što je učinila, neka vas čuva Bog, i neka nam nova 2018. godina donese mnogo lijepih susreta, duhovnog i materijalnog bogatstva te korisnih projekata koje ćemo zajedno realizirati — naglasio je dekan Soviček.

Dekan đurđevačkog dekanata Mladen Gorupić također je uputio zahvale Županiji na dosadašnjoj suradnji, uz želje za još bolju u narednom razdoblju, te kazao: — Mnogo toga ovisi o kvaliteti naše suradnje, a materijalna nam je pomoć prvenstveno potrebna u smislu obnove sakralnih objekata. Želja ima mnogo, nadam se kako će se neke od njih i ostvariti, a svima vam od srca želim prvo zdravlja u novoj godini, pa onda i svega ostaloga.

Biskup Križevačke grkokatoličke biskupije Nikola Kekić u svom je obraćanju govorio o ulozi vjere u ljudskom životu, osvrnuvši se na važnu obljetnicu: — Od lipnja prošle do lipnja ove godine obilježavamo 240 godina od osnutka Križevačke grkokatoličke biskupije, a centralna je liturgija sa svim kolegama biskupima planirana za 18. lipnja, što će biti iznimno važan događaj za Križevce i cijelu Županiju. Drago mi što smo se danas ovdje okupili i pokazali da zajednički i odgovorno moramo služiti čovjeku i našoj domovini.

Nakon uvodnih obraćanja, biskup Kekić izrekao je blagoslov, a prijemu su još prisustvovale pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek te ravnateljica Doma za starije i nemoćne Vesna Križan.

zatvori