Srijeda, 4. rujna 2024.

NOVOGODIŠNJA PROGNOZA Nakon vatrometa dolazi kiša

Posljednji je dan 2017. godine i, kako smo i najavili, provodimo ga uz topao jugozapadni vjetar i iznadprosječno visoke temperature zraka dok nam Sunce nepokolebljivo sja s nebesa. No, već prvog dana 2018. vrijeme će se pogoršati.

Što se tiče dočeka nove godine, nema bojazni od kiše. Noć će biti suha uz slab do umjeren jugozapadni vjetar. Oprezno s vatrometom ako će vjetar na vašoj lokaciji biti jači! Neće biti ni hladno: temperatura će se kretati negdje oko 4 do 6 stupnjeva, a na nebu će nam sjati sjajan skoro-pa-pun Mjesec, sve dok negdje tijekom novogodišnje noći ne stignu oblaci.

Ponedjeljak, 1. siječnja, bit će pretežno oblačan, uz eventualno nešto malo sunca ujutro. Poslijepodne nam dolazi kiša, a umjesto jugozapadnog vjetra zapuhat će sjeverac. Kiša će padati i tijekom večeri i noći na utorak. I dalje će biti toplo uz najvišu dnevnu temperaturu oko 11 stupnjeva i tek navečer će zahladiti.

Kiša će u utorak lagano prestati, prema večeri će se i razvedriti, ali bit će malo hladnije. Srijeda će nam ponovno donijeti naoblačenje, a poslijepodne i navečer opet je moguća kiša. Nakon toga nam ponovno stižu južina i zatopljenje i tek negdje prema sredini mjeseca temperature bi se mogle spustiti na vrijednosti primjerenije dobu godine.

Nikakve velike zime zasad nema na vidiku.

zatvori