Srijeda, 4. rujna 2024.

TRI PROMETNE NESREĆE Vukao drugi automobil pa oba sletjela s ceste, dvoje mladih vozača oduzelo prednost

Tri su se prometne nesreće dogodile jučer i noćas u Koprivnici, izvijestila je Policijska uprava koprivničko-križevačka.

Prva, ujedno i najneobičnija, zbila se oko 13:35 kod nadvožnjaka na koprivničkoj obilaznici i raskrižja s Križevačkom cestom. Vozač Renaulta (r. 1962.) vukao je krutom vezom neispravnu Opel Vectru kojom je upravljao 31-godišnjak. No, vučeni automobil bio je teži od vučnoga i pri silasku s nadvožnjaka Vectra je “pogurala” Renault koji je udario u ogradu, a potom su se automobili sudarili i završili izvan kolnika. Vozač Vectre “napuhao” je 0,79 promila alkohola.

Druga nesreća dogodila se svega desetak minuta kasnije na Bjelovarskoj cesti. 31-godišnja vozačica BMW-a uključivala se na glavnu prometnicu kod stanice za tehnički pregled i pritom je oduzela prednost Golfu koprivničkih registracija kojom je upravljao vozač rođen 1954. godine. Ni ona ni on nisu bili pod utjecajem alkohola, a vozačici slijedi prekršajna prijava.

Treća nesreća dogodila se noćas na raskrižju Ulice Frana Galovića i Marofske. Oko 1 sat 22-godišnji vozač Alfa Romea njemačkih tablica kretao se Galovićevom prema Florijanskom trgu, no ignorirao je crveno svjetlo na semaforu te na raskrižju udario u Fiat Punto kojim je Marofskom prema Trgu bana Jelačića vozila 51-godišnja vozačica. Sudionici nesreće nisu bili pod utjecajem alkohola, a mladom vozaču slijedi optužni prijedlog.

zatvori