Ponedjeljak, 30. rujna 2024.

Borac nezaustavljivo grabi prema prvoligaškom naslovu, ali njihov ponajbolji igrač otkrio nam je da Imbriovčani imaju tri velike želje do kraja sezone

Nogometaši Borca iz Imbriovca prošetali su se jesenskim dijelom prvenstva Prve županijske nogometne lige. Čak 12 pobjeda i jedan remi Imbriovčanima su donijeli prvo mjesto s osam bodova prednosti ispred drnjanskog Tomislava i zaista bi se čudo moralo dogoditi da titulu ne osvoji Borac.

Njihov ponajbolji igrač tijekom cijele jeseni bio je Karlo Pjetri, neumorna radilica na sredini terena koji će godinu na isteku pamtiti, naravno, po najvećoj utakmici u životu, a to je bio sraz u Kupu protiv Dinama.

– Naravno da sam zadovoljan jer smo polusezonu odigrali na vrhunskoj razini. Ekipa je odlično posložena, a posebno me veseli što smo klapa na terenu, ali i van njega. Za razliku od prošle sezone, zaobišle su nas ozljede i to je sigurno pridonijelo ovakvom rezultatu. Skor u prvenstvu dovoljno govori sam za sebe, a uz to smo izborili i četvrtfinale Kupa. Naravno, u pamćenju će zauvijek ostati izbacivanje Karlovca u Kupu i susret protiv Dinama koji je bio najveći događaj, ne samo za nas igrače, već i za sve Imbriovčane – rekao nam je Pjetri.

Iako Borac ima veliku, za mnoge i nedostižnu, prednost ispred Drnjančana Pjetri poziva na oprez.

– Stvorili smo veliku prednost od osam bodova pred prvim pratiteljem Tomislavom, ali to ništa ne znači. Sve ekipe se pojačavaju za proljeće, a uz to svi su dodatno ‘napaljeni’ na nas. Ipak, smatram da sve ovisi o jedino o nama i ako ćemo biti pravi kao do sada, ne bi trebalo biti problema oko pitanja prvaka – objasnio je veznjak Borca.

Istaknuo je Pjetri kako on i njegovi suigrači do kraja sezone imaju tri želje, a s posebnim iščekivanjem čekaju utakmicu u Kupu protiv Tehničara iz Cvetkovca.

– Osim prvenstva, do kraja sezone želimo osvojiti u Županijski kup. Igramo protiv Tehničara i to će biti pravi županijski klasik. Ovo će nam biti treća sezona zaredom da se susrećemo s njima u Kupu, vrhunska su ekipa, ali igramo u Imbriovcu i želimo pobijediti. Zaključio bih da bi bilo jako lijepo sezonu završiti osvajanjem duple krune i to bez poraza. Prvenstvo, kup i godina bez poraza su nam velike želje i, naravno, da ponovno u Imbriovcu ugostimo nekog prvoligaša – zaključio je Pjetri.

Mogu li Imbriovčani uistinu na tako savršen način završiti sezonu vrijeme će pokazati. U prvenstvu ih teško tko može ugroziti, u Kupu će imati težak, ali ne i nemogući zadatak protiv Tehničara, dok je sezona bez poraza odličan motiv kako bi igrači Borca u svaku utakmicu ulazili s maksimalnim pristupom.

Slušaj uživo
zatvori