Četvrtak, 5. rujna 2024.

Jakšić: U Koprivnici želimo izgraditi obiteljski zabavni centar na temu hrane, od polja do stola

Dijana Jakopanec, Maja Ištvan Krapinec i Maja Balaško iz Gradske uprave te Martina Golčić iz Koprivničkog poduzetnika i Biserka Zamostni iz Razvojne agencije Sjever – DAN imenovane su u stručno povjerenstvo za pripremu i provedbu postupka javne nabave za studiju izvodljivosti s tehničkom dokumentacijom za Obiteljski zabavni centar.

Riječ je, podsjetimo, o dijelu projekta ATDS prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska, za jačanje turističke ponude. Nositelj projekta je Grad Koprivnica, a prekogranični partner je Agencija za razvoj i koordinaciju jezera Balaton. Ukupni budžet je oko 200 tisuća eura, budžet samog Grada Koprivnice je 110.000 eura, a čak 85% sufinancira Europska unija.

Gradonačelnik Mišel Jakšić podsjetio je što se ovim projektom namjerava realizirati:

— Kroz taj nam se projekt otvara mogućnost da dobijemo projektnu dokumentaciju i sve što treba da bi jedan projekt stao na noge. U ovom slučaju, riječ je o obiteljskom centru u gradu Koprivnici koji bi primarno bio vezan na hranu. Dakle, sljedivost hrane od polja do stola.

Gradonačelnik Koprivnice za sad ne želi špekulirati gdje će obiteljski centar biti izgrađen i kad će biti na raspolaganju građanima:

— Ja ne bih trčao pred rudo s obzirom na to da je to stvarno velika priča koju definitivno mi kao Grad ne možemo stvarati bez potpore privatnih investitora ili fondova Europske unije. Sad se ne bih razmetao i stvarao famu da će Grad odmah investirati šest, sedam milijuna eura u neki tip obiteljskog centra za zabavu. Ali, vjerujem da, kad prikupimo sve papire, nakon što projekt dođe do svog kraja, da ćemo imati puno više odgovora.

Izrazivši zadovoljstvo mogućnostima koje se otvaraju ovim projektom, gradonačelnik Jakšić je upozorio i da će tek kad bude gotova projektna dokumentacija uslijediti predstavljanje potencijalnim investitorima ili apliciranje na neki od fondova Europske unije.

zatvori