Utorak, 30. travnja 2024.

FOTO Koprivnička HVIDRA proslavila je 25 godina uspješnog rada

Udruga HVIDR-a Koprivnica svečanom je akademijom obilježila 25. godišnjicu postojanja i uspješnog rada.

Udruga je osnovana 14. prosinca ratne 1992. godine, a od samih početaka posvetila je svoj rad pomaganju hrvatskim braniteljima koji su stali u obranu domovine i njihovim obiteljima.

Na početku svečane akademije o povijesti djelovanja te aktivnostima Udruge govorio je predsjednik Udruge Stevo Šimunović.

– Od osnivanja do danas u Udrugu je učlanjeno 423 člana hrvatskih vojnih invalida, a prema posljednjem popisu evidentirano je 350 članova. Udruga predano radi u interesu svojih članova i njihovih obitelji na zapošljavanju i stalnom održavanju dobre i kreativne suradnje sa svim udrugama iz Domovinskog rata s područja grada Koprivnice, Koprivničko-križevačke županije i šire, predstavnicima lokalne zajednice, resornim ministarstvima, pravnim osobama, timom psihosocijalne pomoći Koprivničko-križevačke županije te brojnim drugima – kazao je predsjednik Šimunović.

Snimio Miroslav Blažek-Kina.

Na svečanoj akademiji uručene su i zahvalnice svima koji su doprinijeli radu i razvoju Udruge.

Pored brojnih branitelja i gostiju iz civilnih i vojnih struktura, akademiji su prisustvovali i izaslanik ministra hrvatskih branitelja Zvonko Belja, izaslanik ministra obrane brigadir Ivica Čelika, zamjenik župana Darko Sobota te zamjenica gradonačelnika Koprivnice Ksenija Ostriž. Nakon akademije na Spomeniku hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata položeni su vijenci i zapaljene svijeće.

Snimio Miroslav Blažek-Kina.

U svom obraćanju okupljenima zamjenik Sobota pohvalio je aktivno djelovanje Udruge i njezinu suradnju s Koprivničko-križevačkom županijom po svim pitanjima braniteljske problematike te je uputio zahvale braniteljima na njihovoj hrabrosti i svemu što su učinili za slobodu i samostalnost Republike Hrvatske.

Sve prisutne ispred Grada Koprivnice pozdravila je i zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž.

Snimio Miroslav Blažek-Kina.

– Osobno bih vam htjela zahvaliti na svemu što ste učinili za Republiku Hrvatsku jer su to bili momenti kada je i vaša odlučnost i hrabrost bila presudna da bismo danas svi mogli uživali u slobodi i u ovome što imamo. Aktivnosti vaše Udruge, koja djeluje kontinuirano 25 godina, od kojih su uradci u multimedijskom prostoru, dokumentarni filmovi, suradnja sa Hrvatskim dokumentacijskim centrom pa i sve ostale aktivnosti su neprocjenjive. – rekla je zamjenica te čestitala Udruzi 25. obljetnicu rada i djelovanja.

zatvori