Utorak, 30. travnja 2024.

Farmaceuti protiv Istre love drugu pobjedu u nizu, Ivković: Bolja smo momčad, ali to moramo dokazati na terenu

Nogometaši Slaven Belupa ove će subote na koprivničkom Gradskom stadionu u sklopu 17. kola Prve hrvatske nogometne lige ugostiti pulsku Istru 1961. Farmaceuti u susret ulaze na krilima pobjede protiv Rudeša kojom su prekinuli negativan niz od čak 11 prvenstvenih utakmica bez trijumfa.

Istra je u teškoj situaciji, pogotovo financijski, toliko da se nagađalo da bi mogla odustati od natjecanja. Ipak, trener Farmaceuta Tomislav Ivković u toj činjenici ne vidi prednost, već naprotiv.

— Utakmica sigurno neće biti lagana. Igramo protiv protivnika koji igra bez ikakvog opterećenja. Igrači su to koji će igrati za sebe i za svoju promociju te će dati sve od sebe kako bi skrenuli pažnju na sebe i svoje kvalitete. Mi smo spremni, svjesni smo da smo, po meni, ipak malo bolja momčad od Istre, ali to moramo dokazati i pokazati na terenu. Samopouzdanje nam je dobro, ali ne pretjerano jer bi nas to dovelo u komplikacije — rekao je Ivković.

Što se tiče momčadi Slaven Belupa, susret će propustiti Vinko Međimorec koji se ozlijedio na jednom treningu. To bi trebalo značiti da će u prvi sastav upasti ili jedan od stopera iz rezerve – Jovičić ili Šarlija, ili će Ivković zaigrati s četiri čovjeka u obrani pa bi poziciju desnog beka mogao zauzeti Purić.

Ivković je istaknuo zadovoljstvo igračima koji su igrali prijateljske utakmice u tjednu te je istaknuo da su oni danas puno bolji nego što su bili prije tri tjedna kada je on došao i da su mu proširili širinu kadra.

Tako Farmaceuti u pozitivnom ozračju dočekuju utakmicu protiv Istre koja će se igrati sutra s početkom u 15 sati na koprivničkom Gradskom stadionu.

zatvori