Nedjelja, 29. rujna 2024.

SLAVENU U ZAGREBU PRIJETI RUDEŠ Ivković: Neka moji igrači pokažu samo 70% od onoga što pokazuju na treninzima

Nogometaši Slaven Belupa sutra će u sklopu 16. kola Prve hrvatske nogometne lige gostovati u Zagrebu kod Rudeša. Bit će to prva utakmica nakon reprezentativne stanke.

Iza Farmaceuta su dva tjedna treninga i dvije prijateljske utakmice u kojima, kako je sam rekao, trener Tomislav Ivković vidio puno više pozitivnog nego negativnog.

– Odlično smo trenirali, a ja sam dobio priliku upoznati neke igrače bolje nego do sada. Spremni smo odigrati kvalitetnu utakmicu protiv Rudeša. Ako igrači budu spremni 70% od onoga što prikazuju na treningu, prikazati na terenu uvjeren sam da ćemo doći do pozitivnog rezultata. Uvijek idemo na pobjedu, ali naravno da ako ne možemo pobijediti da ćemo probati ne izgubiti. Moramo biti pametni, inteligentni i tražiti pobjedu kroz igru – rekao je trener Slaven Belupa Tomislav Ivković.

Rudeš je posljednjeplasirana momčad prvenstva i ima samo tri boda manje od koprivničkog prvoligaša. Ipak, Ivković ne vidi ovu utakmicu kao ključnu.

– Ova utakmica je važna kao i svaka druga. Kada bi u 16. kolu govorili da je utakmica ključna onda bi se trebali pokupiti doma. Igrači nemaju, niti trebaju imati pritisak na leđima, samo neka budu na svom maksimumu, neka se koncentriraju na igru i neka kroz opuštenost prikažu svoju kvalitetu – objasnio je Ivković.

Što se tiče sastava, trener Slaven Belupa ne može računati samo na Bistrovića koji će se najvjerojatnije vratiti tek na proljeće, a za prvih 11 protiv Rudeša ima tek dvije dileme koje će otkloniti sutra ujutro.

Utakmica Rudeša i Slavena igrat će se sutra u Kranjčevićevoj s početkom u 18 sati.

Slušaj uživo
zatvori