Utorak, 30. travnja 2024.

‘Pobijedit ćemo Issy, ali trebamo podršku s tribina’

Nakon poraza s četiri razlike u utakmici osmine finala Kupa pobjednica kupova u Parizu, Podravka Vegeta priprema se za subotnji uzvrat u Koprivnici.

Issy-Paris Hand pokazao se kao zahtjevan, ali ne i nepobjediv protivnik: velike probleme Koprivničankama stvarale su vrhunska Norvežanka Stine Oftedal i “hobotnica” na vratima, Armelle Attingré. Konačnih 24:20 daje nadu, a Podravkina Dora Krsnik, nakon direktnog kontakta s Francuskinjama, uvjerena je u pobjedu u Koprivnici.

Mislim da će im u Koprivnici biti jako teško, a i oni tu utakmicu shvaćaju jako ozbiljno. Ovdje bi mogla doći igrati i Mara Jovanović, pa bi nam bilo još teže, no ipak smatram da je tih minus četiri nerealno jer smo ih tamo ipak uspjeli stići na kraju.

Dora Krsnik. Snimio Marko Posavec.
Dora Krsnik. Snimio Marko Posavec.

Četiri razlike nije puno, ali nije ni malo, istaknuo je trener Goran Mrđen, dodavši kako Issy uglavnom gubi s dva-tri razlike i u posljednje ih vrijeme nitko nije pobijedio sa sedam-osam-deset golova prednosti.

Za uzvrat postoje dvije opcije: ili ćemo igrati odličnu obranu pa ih spustiti ispod 20 golova, onda je dovoljno i četiri, a ako nije tako onda bez 27-28 zabijenih golova teško da možemo proći.

Važan faktor bit će publika, nastavlja Mrđen. Otegotna okolnost je što se u isto vrijeme održavaju i završne utakmice malonogometne Zimske lige, stoga će koprivnički ljubitelji sporta biti podijeljeni između dvije dvorane.

Znam da je ovaj nogometni turnir i znam da nitko nije mogao promijeniti termin, ni mi ni oni; problem je što dugo nema ničega i onda jedan dan u isti sat ima… svega.

Goran Mrđen. Snimio Marko Posavec.
Goran Mrđen. Snimio Marko Posavec.

Trener Podravke Vegete stoga poziva sve Koprivničance da se odazovu i pomognu rukometašicama s tribina jer, kaže, podrška će im trebati.

Nama bi to stvarno bilo vrlo bitno… Nije isto igramo li pred praznom dvoranom, pred pola dvorane ili pred punom dvoranom. Činjenica je da je to, na kraju, u sportu i tako – igra se zbog publike.

No, dodaje i:

Ako ćemo biti kilavi, ne može nas pomaknuti ni pun Maksimir.

Uzvratni susret osmine finala Kupa pobjednica kupova Podravka Vegeta – Issy-Paris Hand na rasporedu je u subotu od 18 sati u sportskoj dvorani koprivničke gimnazije. Ulaznice su besplatne, ali moraju se prije utakmice podići na uobičajenim mjestima.

Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
zatvori