Ponedjeljak, 2. rujna 2024.

Slaven Belupo predstavio novog trenera, Tomislav Ivković: Dobro je da nam je prva zajednička utakmica protiv Hajduka

Ususret utakmici sa splitskim Hajdukom, novinarima se danas prvi put obratio novi trener koprivničkog prvoligaša Tomislav Ivković.

– Došao sam u Slaven Belupo jer ga smatram jednim ozbiljnim klubom. U razgovorima koje sam vodio s čelnim ljudima kluba stekao sam dojam da žele puno više od onoga što se postiglo do sada. Zainteresirala me njihova želja i motivacija za napretkom. Iznio sam neka svoja razmišljanja o mojim nogometnim principima i načinu igranja, oni su to prihvatili i zato smo danas na istom brodu – rekao je na konferenciji za medije.

Za Željka Kopića Ivković ima samo riječi hvale. Bio je siguran da će ga nakon njega dočekati fizički spremna, disciplinirana i ekipa koja je sprema za rad. To je već, uvjeren je, pola puta. No, kako svaki trener ima svoje vizije, Ivković će tražiti drugačiju igru.

Snimila Nela Carek.

A što se tiče nadolazećeg susreta s trećeplasiranim Hajdukom, Ivković kaže:

– Hajduk je po svemu favorit i on se bori za prvaka, a ja se u ovom trenutku borim da napravim momčad koja će igrati nogomet. Ako uspijemo doći na taj nivo i da stvaramo šanse, više ćemo utakmica pobjeđivati. U ovom trenutku, za momčad je dobro da igramo s Hajdukom jer je motivacija i pristup drugačiji od onoga koji bi bio da igramo s momčadima ‘al pari’ našoj kvaliteti. Onda si u situaciji da moraš pobijediti, a ovo nam sad više odgovara.

U nedjeljnoj utakmici neće zaigrati Bistrović zbog ozljede, Musa i Pejić zbog žutih kartona, a Ivanovski zbog crvenog.

Sastav koji će izaći na teren Ivković još ne želi otkriti jer, kaže, o tome će odlučiti nakon individualnih razgovora koje planira obaviti sutra kad odlaze u Ludbreg u karantenu.

Utakmica između Slaven Belupa i Hajduka igrat će se u nedjelju na koprivničkom Gradskom stadionu s početkom u 15 sati.

zatvori