Nedjelja, 13. listopada 2024.

FOTO: IVAN GECI Koprivnički je karatist u Kanadi naučio nove tehnike borbe s oružjem

Koprivnički karatist Ivan Geci proveo je dva tjedna u Kanadi, točnije u gradu Penetanguishene koji se nalazi na dva sata vožnje autom od Toronta, gdje je bio na seminarima na kojima je učio o novim tehnikama u borbi s oružjem u karateu.

— Ta se vještina zove Kobudo, a vježba se u crnom kimonu. Nije ju bilo nimalo lako naučiti jer mi je to bilo nešto sasvim novo, ali sam nakon nekoliko dana polovio konce i na kraju ju svladao. Sada mogu biti demonstrator Kobuda na natjecanjima kojih nažalost u Hrvatskoj nema. Ipak, važno mi je i drago da mogu tu vještinu sada prenositi na druge bez obzira na to je li ta demonstracija na natjecanju ili ne — objasnio je Geci.

Iako je u Kanadu otišao unaprijediti svoje vještine u Karate, Geci je u dva tjedna uspio uloviti i ponešto slobodnog vremena.

— Slobodno vrijeme uglavnom sam koristio za odmor, ali i za razgledavanje lijepog grada koji je pun znamenitosti. Imaju čak i jezero po kojem se možete voziti kajakom i razgledavati. Sve u svemu, jedno lijepo iskustvo. U Koprivnicu se vraćam pun dojmova, ali i poklona koje sam dobio od tamošnjih karatista — rekao je Geci.

Što se tiče budućnosti, Geci se vraća napornim treninzima na kojima će se pripremati za natjecanja. Ima nekoliko poziva, što za seminare, što za natjecanja u karateu. Možda ga uskoro put odvede i u Ameriku.

Slušaj uživo
zatvori