Utorak, 1. listopada 2024.

MARKO MATIJAŠEC: Snaga Tehnike je u zajedništvu, a o prvaku Druge lige odlučivat će sitnice

Pet pobjeda i jedan remi izvrstan su učinak Tehnike, županijskog nogometnog drugoligaša, na startu nove sezone koji ih je doveo na vrh prvenstvene ljestvice. Građevinari su se tako nakon šest odigranih kola promaknuli u ozbiljnog konkurenta za prvo mjesto Druge lige.

Jedan od najvažnijih kotačića u igri koprivničkog drugoligaša je polivalentni Marko Matijašec koji može odigrati sve pozicije na terenu, od stopera, do beka, krila, veznog i napadača. Takvog igrača u ekipi, koji može ‘krpati’ pozicije uvijek je odlično imati.

— Od prvog kola imali smo dogovor da u svakoj utakmici idemo na tri boda. Znali smo da to neće biti lako, a pokazalo nam je to i gostovanje u Sigecu. Naravno da smo zadovoljni trenutnim rezultatima i ne preostaje nam ništa drugo nego da nastavimo jednako raditi i u svakoj utakmici s maksimalnim angažmanom ići na pobjede — rekao nam je Matijašec.

Građevinari su u novu sezonu ušli s novim trenerom. Valentin Knapić preuzeo je kormilo od bivšeg trenera Vlade Dragosavljevića i, sudeći prema rezultatima na startu sezone, itekako pohvatao konce.

— Suradnja s novim trenerom je zaista odlična. Od početka priprema, a i sada kada traje prvenstvo, radi se puno i dobro. Svaki trening je drugačiji i sa svojom svrhom, što i priliči školovanom treneru. Svi dečki, i oni mlađi i oni stariji, jako su dobro prihvatili rad trenera, a mislim da se to vidi i na našim rezultatima — objasnio nam je Matijašec.

Snimio Marko Posavec.

Podatak da u klubu koji se trenutno nalazi u Drugoj županijskoj nogometnoj ligi redovito treniraju gotovo svi igrači i da ih se na treningu rijetko pojavi manje od petnaest zaista je hvalevrijedan.

Naša najveća snaga je, po mom mišljenju, upravo u vrijednom treniranju, ali, prije svega, u zajedništvu. Svjesni smo da je prvenstvo tek na početku i da nas čeka još puno posla i još mnogo teških utakmica, ali držat ćemo se našeg dogovora koji imamo prije svakog kola. To je da u svaku utakmicu ulazimo s jasnim ciljem, a to su tri boda — rekao nam je igrač Tehnike.

Već idućeg vikenda Građevinari će imati veliki izazov. Na koprivničkom Gradskom stadionu ugostit će u susjedskom derbiju Starigrad, ekipu koja je u prvih šest kola osvojila tek šest bodova, daleko manje od očekivanja.

— Ove subote dolazi nam Starigrad, a to će, kao i uvijek, biti zahtjevna utakmica koja će privući veliki broj gledatelja. Pozivam sve naše navijače da nas dođu bodriti do nova tri boda — najavio je susret Matijašec.

Tehnikaši su odlično startali u sezonu. Igraju dobro, efikasni su i za sada izgledaju kao da se mogu upustiti u borbu za naslov. Ipak, valja istaknuti da ih najteže utakmice tek čekaju. U susretima protiv Starigrada, bregovske Mladosti, Lipe i Reke pokazat će se koliko je momčad Valentina Knapića uistinu spremna napasti prvo mjesto Druge lige.

— Liga je poprilično izjednačena, a samim time i zahtjevnija nego prošle godine. Nema ‘lakih protivnika’ već je svaka utakmica napeta. Sitnice će na kraju odlučivati o prvom mjestu — zaključio je Matijašec.

Slušaj uživo
zatvori