Nedjelja, 29. rujna 2024.

Emina Kovačević: Zašto Gradsko vijeće ne raspravlja o Regionalnoj agenciji Sjever?

HDZ-ovu Eminu Kovačević zanima zašto koprivničko Gradsko vijeće ne raspravlja o poslovanju Regionalne agencije Sjever u kojoj Grad Koprivnica, uz gradove Viroviticu i Varaždin, ima najveći vlasnički udio.

Iz kog razloga se na sjednicama Gradskog vijeća ne raspravlja o toj i Agenciji DAN, kao što se raspravlja na vijećima drugih gradova suvlasnika? S obzirom da cijelo vrijeme govorimo o transparentnosti poslovanja i Grada i gradskih poduzeća i institucija, molim vas da se ova praksa uvede i u naše Gradsko vijeće.

Gradska vlast nema ništa protiv ovog dobrodošlog prijedloga, uzvratio je zamjenik gradonačelnice Mišel Jakšić:

Hvala vam na sugestiji. Prvih godina smo bili samo 25% suvlasnici pa iz tog razloga poslovanje nije išlo na Vijeće. No, nema nikakvih problema da Vijeće ubuduće ne raspravlja o njihovom poslovanju. S obzirom da imamo dobre partnere, da REA odrađuje doista dobre poslove, ima lijepu suradnju i s Gradom i Županijom, daj Bože da se širi i dalje. Hvala na sugestiji, bit će.

Predsjednik Gradskog vijeća Zoran Gošek dodao je da je u planu rada Gradskog vijeća za iduću godinu uvrštena i rasprava na koju je upozorila vijećnica Kovačević.

Slušaj uživo
zatvori