Nedjelja, 29. rujna 2024.

Male hrvačice i hrvači pokazat će što su naučili na prvom županijskom prvenstvu

Prvenstvo u hrvanju slobodnim načinom za djevojčice i dječake održat će se ove nedjelje u Novigradu Podravskom.

Prvenstvo koprivničko-križevačke županije u hrvanju slobodnim načinom za dječake i djevojčice bit će po prvi puta organizirano ove nedjelje u Novigradu Podravskom, najavljuju iz Hrvačkog kluba Podravka koji u Koprivnici i Novigradu vodi škole hrvanja u kojima trenira velik broj članova.

Prvenstvo će se održati u novigradskoj Osnovnoj školi “Prof. Blaž Mađer” i počet će u 9, a završiti u 13 sati. Kako se radi o posljednjem natjecanju u godini, uz sportski turnir planirana je i prigodna svečanost za kraj godišnjih aktivnosti koju će uveličati mali i veliki gosti.

Na natjecanju će sudjelovati svi članovi HK Podravka u uzrastu djevojčica i dječaka rođenih između 2000. i 2008. godine, dakle oko 90 malih hrvačica i hrvača, a bit će raspoređeni u više težinskih kategorija kako bi gotovo svi imali jednak broj borbi. Svi će na kraju dobiti priznanja za osvojena mjesta u svojim kategorijama.

U svrhu popularizacije hrvanja u Novigradu Podravskom, najiskusniji hrvači Podravke, višestruki državni prvaci i reprezentativci Hrvatske izvest će prikaz “pravih” hrvačkih borbi, a što su naučili od početka školske godine pokazat će i članovi Univerzalne sportske škole. – Tijekom godine naši članovi uložili su puno truda i odricanja, iskazana je velika upornost odnosno ponovo smo ostvarili odlične rezultate na domaćim, ali i mnogim međunarodnim natjecanjima u svim uzrasnim kategorijama pa smo se pobrinuli da im na neki način, „malim“ i skromnim iznenađenjima zahvalimo na tome – poručuju iz Hrvačkog kluba Podravka.

Program natjecanja
  • 8.45 – 9.00 dolazak natjecatelja u dvoranu;
  • 9.00 – 10.00 kvalifikacijske borbe;
  • 10.00 – 10.30 svečano otvorenje turnira, govori gostiju, prezentacija hrvanja najiskusnijih hrvača, nosioca naslova državnih prvaka i reprezentativaca Hrvatske;
  • 10.30 – 11.15 prezentacija rada Univerzalne sportske škole kluba, defile najuspješnijih po kategorijama, finalne borbe, nastup ritmičke skupine DV Tratinčica;
  • 11.15 – 13.00 zajedničko slikanje i program iznenađenja.
Slušaj uživo
zatvori