Utorak, 30. travnja 2024.

Promet vikendom: Tri promila na dva kotača

Policija je tijekom proteklog vikenda na podravsko-prigorskim cestama zabilježila šest prometnih nesreća koje su sve rezultirale samo materijalnom štetom, a malo za promjenu nijedan od vozača koji su uzrokovali nesreće nije bio pod utjecajem alkohola.

Razlog se možda krije u tome što je policija, kako je i najavila, tijekom cijelog vikenda provodila pojačan nadzor prometa. Utvrđeno je ukupno 126 prometnih prekršaja od kojih se 23 odnosilo na alkohol i 40 na brzinu. Jedan je vozač zadržan do otriježnjenja, a jedan je uhićen. Što se tiče mladih vozača, jedan je izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom, a dva su sankcionirana zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

U sklopu pojačanog nadzora, od petka poslijepodne do rano jutros, policija je kontrolirala 303 vozača, među kojima 37 mladih vozača i 12 vozača mopeda i motocikala.

Alkoholni rekorder vikenda uhvaćen je u subotu malo iza ponoći u Starogradskoj ulici u Starigradu. Bio je to 28-godišnji vozač bicikla koji je “napuhao” 2,96 promila i smješten je u posebnu prostoriju do otriježnjenja.

Najbrži je bio vozač osobnog automobila koji je u nedjelju poslijepodne jurio Varaždinskom ulicom u Subotici Podravskoj čak 144 kilometra na sat, usprkos ograničenju na 80 km/h.

zatvori