Subota, 27. srpnja 2024.

VIKEND AKCIJA Policija najavljuje postrožene mjere nadzora prometa

Policijska uprava koprivničko-križevačka najavila je pojačan nadzor prometa tijekom predstojećeg vikenda, od petka do nedjelje, kako bi se povećala sigurnost cestovnog prometa i smanjio broj prometnih nesreća.

Točnije, policijski službenici nadzirat će alkoholiziranost vozača i brzinu kretanja vozila, a posebno će paziti i na mlade vozače te vozače motocikala.

Dodatno, policija će posebnu pozornost posvetiti nadzoru prometa na državnim i županijskim cestama te prilazima mjestima na kojima se okupljaju mladi i kupalištima. Osim prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, prekršaja mladih vozača i vozača mopeda i motocikala, policijski službenici sankcionirat će i svako drugo grubo kršenje prometnih propisa.

Podsjetimo, u prvih šest mjeseci ove godine šest osoba smrtno je stradalo, 20 ih je teško, a 102 su lakše ozlijeđene. Ukupno se dogodilo 259 prometnih nesreća, a za četvrtinu njih zaslužna je bila nepropisna ili neprilagođena brzina. Vozači pod utjecajem alkohola izazvali su 66 prometnih nesreća, među kojima i tri s poginulim osobama.

zatvori