Nedjelja, 1. rujna 2024.

Djeci u romskom naselju Brzava kod Plavšinca podijeljene igračke, slikovnice i slatkiši

Sudionici osmog okruglog stola ‘Iskustva u radu s romskom djecom u dječjim vrtićima, školama i knjižnicama na koprivničkom području’ koji je organizirala Knjižnica i čitaonica ‘Fran Galović’ Koprivnica prikupili su i podijelili poklone djeci prošli tjedan u romskom naselju Brzava kraj Plavšinca, kao i u nekoliko romskih kućanstava u Općini Novigrad Podravski.

Tako su djeci podijeljene igračke, slikovnice i slatkiši, a tom prigodom sudionici su dobili uvid u probleme stanovanja i školovanja romske djece. Također zaključuju i apeliraju na suradnju lokalnih uprava i samouprava i škola, kako bi primili kvalitetno obrazovanje uključivanjem u dječje vrtiće i programe predškole.

Poklone djeci podijelili su Zdravko Brljek, načelnik Općine Novigrad Podravski, Lidija Peroš zamjenica načelnika i ravnateljica Osnovne škole “Profesor Blaž Mađer” Novigrad Podravski, Višnjica Šestak, učiteljica u Područnoj školi Plavšinac, Franjo Horvat, predsjednik Udruge Roma “Korak po korak” te ravnateljica Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” Dijana Sabolović-Krajina.

Ustupila Dijana Sabolović-Krajina
zatvori