Srijeda, 31. srpnja 2024.

Pripremite se na gužve oko Podravkinih silosa

S početkom žetve, na podravskim cestama raste broj traktora i kombajna. Osobito je povećan promet prema silosima, kamo poljoprivrednici predaju žitarice. Najveća gužva u Koprivnici očekuje se oko Podravkinih silosa, osobito u Pavelinskoj ulici.

Stoga, kao i proteklih godina, Postaja prometne policije Koprivnica obavijestila je da je pristup silosima moguć samo iz Ulice Ivana Česmičkog u Koprivnici. U toj su ulici djelatnici Županijske uprave za ceste postavili i odgovarajuću prometnu signalizaciju pomoću koje je određen dio kolnika za kolonu traktora kojima se žito prevozi u silose. Ta signalizacija ujedno upozorava i ostale sudionike u prometu na žitni put i moguću kolonu.

Policija upozorava i da formiranje kolone traktora na Ivanjskoj cesti nije dozvoljeno, na što su vozači pojačano upozoreni dodatno postavljenim prometnim znacima.

Dobro je znati i da će policijski službenici tijekom trajanja otkupa žita pojačano nadzirati promet, te – bude i potrebno, primjeniti i tjelesnu regulaciju.

Sve su to mjere kojima se doprinosi izbjegavanju usporavanja normalnog toka prometa i sprečavanju prometnih nesreća, ističu iz policije.

zatvori