Subota, 5. listopada 2024.

VELIKA ČAST Naša Sanja Rođak Karšić dijelit će pravdu na Europskom prvenstvu

Na UEFA-inom Europskom ženskom nogometnom prvenstvu koje će se igrati ovoga ljeta u Nizozemskoj i Hrvatska će imati svoju predstavnicu. Ne među igračicama, već među sutkinjama.

Bit će to naša Podravka Sanja Rođak Karšić, 33-godišnjakinja iz Podravskih Sesveta koja će na Euru preuzeti ulogu pomoćne sutkinje. Tako će se naći u društvu žena iz 21 europske zemlje koje će dijeliti pravdu na prvenstvu kontinenta.

Sanja Rođak Karšić. Izvor: HNS (hns-cff.hr)

Sanji ovo nije prvi put da pomiče granice u ulozi žena u nogometu. Krajem 2015. godine postala je prva žena koja je sudila utakmicu završnice Hrvatskog nogometnog kupa, a iste je godine počela suditi i na utakmicama Prve hrvatske nogometne lige.

Sanja je ispit za sutkinju pripravnicu položila još 2001. godine. Dvije godine kasnije postala je regionalnom sutkinjom, još dvije godine kasnije i saveznom, a 2009. godine ponijela je titulu sutkinje s oznakom FIFA-e. Sudjelovala je na europskim i svjetskim prvenstvima za mlađe reprezentacije diljem Europe, ali i u Japanu, zatim na Svjetskom prvenstvu u Kanadi 2015. te na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. godine, a u travnju ove godine bila je pomoćna sutkinja u polufinalu Lige prvakinja.

Europsko prvenstvo 2017. održava se od 16. srpnja do 6. kolovoza na sedam lokacija u Nizozemskoj i na njemu će po prvi puta nastupiti 16 reprezentacija.

Slušaj uživo
zatvori