Petak, 4. listopada 2024.

FINALE KUPA Borac protiv Križevaca, Pjetri: Pola ekipe je van stroja, ali finale je finale

Pred nama je veliko finale nogometnog Kupa Koprivničko-križevačke županije u kojem će snage odmjeriti županijski prvoligaš Borac iz Imbriovca i međužupanijski ligaš Križevci.

Imbriovčani su se u Kup uključili u 4. kolu, a put do borbe za pehar bio im je sve samo ne lagan. Tehničar iz Cvetkovca svladali su na gostovanju nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, Koprivnicu su na svom travnjaku svladali s 2:1, protiv Ferdinandovca su imali nešto lakši posao pobijedivši sa 6:1, da bi u polufinalu, još jednom nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, prošli prepreku zvanu Mladost iz Sigeca. Tri vrlo teško ostvarene i jedna prilično lagana pobjeda bile su dovoljne da Borac dođe do finala.

— S obzirom na sve okolnosti, smatram da su Križevci lagani favorit u ovoj utakmici. Oni su u naletu, u zadnjem dijelu sezone pružaju sjajne igre, a to se vidi i po rezultatima. Imaju odličan spoj mladosti i iskustva i jako su dobra ekipa, predvođeni našim bivšim igračima Koflerom i Bastašićem. S druge strane, mi smo osakaćeni ozljedama, pola ekipe je izvan stroja, a zbog toga smo i izgubili naslov u Prvoj ŽNL. Da smo bili kompletni, u punom sastavu, mislim da bi se borba za naslov vodila do zadnjeg kola — rekao nam je jedan od najvažnijih “kotačića” u veznoj liniji Borca, Karlo Pjetri.

— Međutim, Kup je posebno natjecanje jer svaka utakmica je eliminacijska. Pokazali smo da smo najbolji kad je najpotrebnije, izbacivši u prva dva kola dvije ponajbolje ekipe u županiji, Cvetkovec i Koprivnicu. Tu ne mislimo stati, želimo osvojiti Kup. U svakoj utakmici idemo na pobjedu, a tako će biti i sutra. Nadam se da će naš trener, kao i puno puta do sada, naći rješenje kako doći do pobjede i osvajanja još jednog trofeja. Finale je finale, posebna utakmica, igra se na Gradskom stadionu i motivacija kod svakog igrača je na najvišoj razini. Očekujem odličnu utakmicu i kvalitetan nogomet, i nadam se da ćemo mi biti ti koji će se na kraju veseliti — zaključio je Pjetri.

Križevčani nisu imali toliko težak put. U prvom kolu svladali su susjedni Kalnik s 5:2, dok su u osmini finala imali lagan posao protiv Tehnike; bolji su bili rezultatom 4:0. U četvrtini finala na gostovanju u Đurđevcu pobijedili su Graničar s 0:3 da bi finale izborili domaćom pobjedom nad Kalinovcem rezultatom 4:2.

Utakmicu između Borca i Križevaca koja će se igrati sutra s početkom u 17 sati na koprivničkom Gradskom stadionu sudit će Denis Gregurina, a pomoćnici će mu biti Dejan Juriša i Nikola Novak. Četvrti sudac bit će Marko Dergez.

Slušaj uživo
zatvori