Petak, 17. svibnja 2024.

Gordana Špoljar Andrašić predstavila umjetničku instalaciju na fontani u parku

Koprivnička umjetnica Gordana Špoljar Andrašić povodom obilježavanja Međunarodnog dana muzeja te u sklopu ovogodišnjeg projekta Drava Art Biennale predstavila je prostornu instalalaciju na fontani u gradskom parku.

Samu instalaciju predstavila je kustosica Helena Kušenić, a Gordana Špoljar Andrašić vizualnom instalacijom u javni prostor urbanog tkiva željela je ukazati na izvor vode kao mjesto dodira fizičkog, psihološkog, arhitektonskog, socijalnog, ali i na važnost izlaska umjetnosti iz galerija i muzeja.

Drava Art Biennale nastavak je projekta Muzeja grada Koprivnice koji je započeo 2003. godine, a koji 2013. poprima bienalni karakter. Projekt se bavi temama zaštite okoliša, ekosustavom i vodom kao političkom kategorijom, a nastoji potaknuti suradnju umjetnika, kustosa, aktivista, znanstvenika i drugih stručnjaka te lokalne zajednice.

Ovogodišnji Drava Art Biennnale u fokusu ima vodu u kontekstu javnog prostora grada. Bavi se pitanjima poput toga koliko (ne)prisustvo vode oblikuje gradsko tkivo, koji su mogući smjerovi razvoja grada ako razmišljamo o elementu vode u javnom prostoru te do koje mjere je voda bitan element u konstruiranju identiteta nekog grada.

zatvori