Utorak, 30. srpnja 2024.

ENERGY CODEFEST: 24 sata visokoenergetskog programiranja u Koprivnici

Koprivnički poduzetnik u suradnji s RWE-om Hrvatska priprema ENERGY CODEFEST hackathon natjecanje gdje timovi iste probleme i izazove rješavaju na različite načine, i to programiranjem.

Budući da je Koprivničkom poduzetniku jedan od ciljeva poticanje suradnje “malih i velikih” te jačanje lokalnog poduzetništva, RWE Hrvatska je prepoznao poduzetnički inkubator kao suradnika s kojim će razvijati nove inovativne projekte i graditi nove prilike za mlade ljude koji imaju inovativne, poduzetničke ideje.

Prva u nizu inicijativa je organizacija ENERGY CODEFESTA – 24-satnog natjecanja u programiranju. Dom mladih u Koprivnici će 19. svibnja postati okupljalište mladih programera koji će osmišljavati inovativna rješenja za pametno upravljanje energijom. Osim programera, okupit će se i iskusni IT poduzetnici koji će pružati podršku putem mentorstva. Jedan od njih će biti Mario Brkić, voditelj inovacija u BeeOne-u u Beču, inače iskusni stručnjak u području dizajna novih rješenja i radu sa start-upovima.

– Zadatak koji će timovi rješavati predstavit će tim iz RWE-a, a zadatak će se baviti problemom iz STEM područja, koje obuhvaća i dobro upravljanje bazama podataka. Preporuka timovima je svakako jaka backend podrška. Ovo je ozbiljno “business” natjecanje koje zaslužuje i ozbiljne nagrade – poručuju iz Koprivničkog poduzetnika.

Osim novčanih nagrada, poklon paketa i nagrade publike, posebna nagrada je i mogućnost potpisivanja ugovora s RWE Hrvatska.

Više informacija s linkom na prijave možete pronaći ovdje.

Koprivničkom poduzetniku, kao inicijatoru ovog natjecanja, ovo je drugo natjecanje tog tipa – prvo je organizirano u suradnji s udrugom Osijek Software City. Natjecanje je trajalo 12 sati, a povratne informacije su bile vrlo pozitivne kao i razrađena inovativna rješenja.

zatvori