Subota, 26. listopada 2024.

Županija osigurala dva milijuna eura za pomoćnike u nastavi, zaposlit će njih 54

Koprivničko-križevačka županija uspješno je prijavila projekt “Prilika za sve 7”.

Glavni cilj projekta je osiguravanje inkluzivnog obrazovanja učenika s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama kojima je Županija osnivač.

Ovaj hvalevrijedan projekt omogućit će dodatnu potporu za 63 učenika s teškoćama u razvoju u 15 osnovnih i 6 srednjih škola kako bi se osigurali uvjeti za poboljšanje njihovih obrazovnih postignuća i ostvarila inkluzija.

Kako ističu iz Županije, projektom će se zaposliti 54 pomoćnika u nastavi koji će pružiti podršku učenicima tijekom 36 mjeseci u školskim godinama nadolazećim školskim godinama, sve do kraja 2027. godine.

Ukupna vrijednost projekta iznosi dva milijuna eura od čega je 94,96 posto sufinancirano sredstvima Europskog socijalnog fonda te putem programa Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027.

Osim sufinanciranja iz europskih sredstava, Županija projekt dodatno sufinancira s pet posto sredstava iz vlastitog proračuna.

Projekt “Prilika za sve 7” dio je kontinuirane inicijative za osiguravanje inkluzivnog obrazovanja učenika s teškoćama u razvoju, koji se nadovezuje na prethodnu provedbu projekta “Prilika za sve 6”.

Slušaj uživo
zatvori