Subota, 26. listopada 2024.

Započela kulturno-umjetnička radionica sviranja tamburaških instrumenata

U Osnovnoj školi Ferdinandovac započela je provedba kulturno-umjetničke radionice posvećene učenju sviranja tamburaških instrumenata.

Radionica je dio projekta koji se provodi zahvaljujući novcu dobivenom iz Pilot projekta Ministarstva demografije i useljeništva. Riječ je o javnom pozivu kojim se sufinanciraju edukativne, kulturne i sportske aktivnosti za djecu predškolske dobi te učenike nižih razreda osnovne škole.

Općina Ferdinandovac uspješno je aplicirala na ovaj natječaj, čime je za projekt dobila financijsku potporu u iznosu od 14.000 eura. Tim novcem kupljeno je 13 tamburaških instrumenata, uključujući pet bisernica, isto toliko bračeva, dvije bugarije i jedan bas, uz dodatnu opremu poput kofera za instrumente, stalaka za note i trzalica.

Novac omogućuje i financiranje stručnog voditelja radionice, koji će voditi djecu kroz glazbene aktivnosti do kraja školske godine.

– Radionice pružaju jedinstvenu priliku učenicima da se upoznaju s tradicionalnim tamburaškim glazbalima te razviju svoje glazbene vještine i ljubav prema kulturnoj baštini – javili su iz Općine.

Izvor: Općina Ferdinandovac
Izvor: Općina Ferdinandovac
Izvor: Općina Ferdinandovac
Slušaj uživo
zatvori