Subota, 26. listopada 2024.

SUSTIGLA IH RUKA PRAVDE Pijani vozači kažnjeni zabranama i novčanim kaznama, a jedan završio i u zatvoru

Iza Prekršajnog odjela Općinskog suda u Koprivnici radna je nedjelja.

Kako su izvijestili iz Policijske uprave koprivničko-križevačke, jučer je doveden 52-godišnji recidivista koje je u 16 sati u Križevcima u Ulici kralja Tomislava upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,66 promila.

– Zbog počinjenja istovrsnih prekršaja od vozača je privremeno oduzet automobil kojim je upravljao te je o tome obavješten Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici koji odlučuje o daljnjem postupku s oduzetim vozilom – rekli su u policiji i dodali kako je vozaču određeno zadržavanje od 15 dana te je predan u zatvor u Bjelovar.

Pred Prekršajni odjel doveden je i 27-godišnji vozač koji je 5. listopada u 12:30 u Đurđevcu u Ulici bana Jelačića upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,86 promila i prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom.

– U žurnom prekršajnom postupku vozač je kažnjen kaznom zatvora od 10 dana uvjetno na godinu dana, novčanom kaznom od 320 eura i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije 2 mjeseca – govore u policiji.

Novčanom kaznom od 840 eura i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije dva mjeseca kažnjena je i 35-godišnja vozačica. Kako objašnjavaju u policiji, ona 6. listopada u 3:30 u Đurđevcu upravljala osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,37 promila.

Slušaj uživo
zatvori