Ponedjeljak, 28. listopada 2024.

Slavenaši dočekuju vodeću Rijeku, trener Kovačević: Svakog možemo pobijediti, to smo dokazali protiv Dinama

Posljednjeplasirani nogometaši Slaven Belupa sutra će na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek-Apaš ugostiti vodeću Rijeku.

Utakmica će se igrati u sklopu devetog kola SuperSport Hrvatske nogometne lige s početkom u 18:30, a na današnjoj konferenciji za medije najavio ju je trener Farmaceuta Mario Kovačević.

Igrali smo u ponedjeljak i odradili smo tri treninga, a danas imamo još jedan da se pripremimo. Nije nam lako nakon nespretnog i nesretnog poraza i stvarno smo bili tužni, no nema puno kukanja i plakanja jer nam dolazi vodeća ekipa lige. Dok si nakon osam kola prvi i primiš samo jedan gol u osam utakmica, to je dokaz kvalitete. Znamo da nas čeka težak posao i koliko god hvalim Rijeku, dosta stvari će ovisiti o nama. Svi jedva čekamo, neću reći da nemamo što izgubiti jer svakog možemo pobijediti, a najbolji primjer toga je utakmica protiv Dinama i vjerujem da ćemo biti na tom tragu. Moram pohvaliti dečke jer rade ozbiljno i dobro – poručio je Kovačević i dodao da su tijekom tjedna imali problema s treninzima na pomoćnim terenima zbog kiše, no glavi teren je čvrst i odličan te mu kiša ne smeta, a trener je siguran da će se na njemu sutra moći dobro igrati zbog čega mu je drago.

Snimio Tomislav Matijašić.

>> KAKAV PREOKRET Slaven upisao poraz na gostovanju kod Gorice

Nespretnu grešku vratara na kraju utakmice s Goricom koja je rezultirala porazom Slavenaša koprivnička ekipa treba zaboraviti, nastavio je Kovačević.

– Sigurno je da smo tamo zavrijedili barem bod, ako ne i više, no nažalost nije se prelomila utakmica u našu korist te smo na kraju zbog naše greške izgubili. Morali smo postići pogodak, no nismo bili koncentrirani i za to smo si sami krivi. Vidite kako je to u nogometu, imali smo neriješeno pa smo na kraju izgubili, no svjesni smo toga da i dalje trebamo raditi kako bismo imali prilike uz maksimalnu koncentraciju. Žao mi je zbog Ivana jer je tri utakmice odlično odradio. Nažalost, dešavalo se to prije i još boljim golmanima. Razgovarao sam s njim i “digao” ga, siguran sam da se takve greške više neće događati –  kazao je trener.

Snimio Tomislav Matijašić.

U nadolazećim susretima potrebno je prelomiti psihičku barijeru koja vlada u redovima Farmaceuta zbog lošeg plasmana na tablici, odnosno posljednjeg mjesta.

– Teško je psihički dok smo na toj poziciji na kojoj jesmo i da smo u boljoj poziciji, vjerujem da bismo bolje realizirali prilike, no to ne može nitko umjesto nas. Vjerujem da možemo svakog pobijediti kod kuće pa da prelomimo psihološku barijeru kako bismo u nadolazećim utakmicama bili još bolji – zaključio je Kovačević.

Konferenciji je prisustvovao i vezni igrač Slavena Adrian Liber koji je, podsjetimo, u Koprivnicu stigao upravo iz Rijeke.

Snimio Tomislav Matijašić.

– Igramo protiv kvalitetne ekipe koja ima dosta dobrih pojedinaca. Znaju igrati nogomet i prema naprijed imaju dosta opasnih igrača, a stabilni su u obrani – na kraju krajeva ove sezone primili su samo jedan gol – rekao je Liber.

Dodao je da je atmosfera u svlačionici Slavena dobra i da je ekipa motivirana.

– Vidimo da možemo i da imamo kvalitetu, to smo si dokazali u utakmici protiv Dinama. Dobro radimo i vjerujemo u to što radimo zbog čega mislim da smo na dobrom putu da isplivamo iz ove situacije – zaključio je.

Slušaj uživo
zatvori