Subota, 26. listopada 2024.

PRIPREME ZA ADVENT Sva tri naša grada imat će klizališta i raskošne ukrase, poznato je i tko će nastupati za doček, evo detalja

Iako je sredina listopada, naši gradovi – Koprivnica, Đurđevac i Križevci, počeli su već s pripremama programa za vrijeme adventa.

Pročelnik Ureda gradonačelnika Dario Jembrek kazao nam je da su odlične prošlogodišnje reakcije građana i posjetitelja Koprivnice, mnoštvo fotografija ukrašenog Zrinskog trga i Trga bana Jelačića te nagrada za jedan od najljepših advenata u Hrvatskoj po glasovima posjetitelja portala gradonačelnik.hr, svakako je i poticaj i obveza da i ove godine Koprivnicu pripreme za božićno i novogodišnje vrijeme.

– U ovom trenutku možemo potvrdi da će Koprivnička bajka i ove godine sigurno ispuniti središnji gradski trg i gradski park. U planu je klizalište od 450 kvadratnih metara u prosincu na već poznatoj lokaciji Zrinskog trga, tu je i prigodno uređenje trgova, parka, rotora i ulica, a ukrašavanje ćemo proširiti i na dodatne ulice, brojna mjesta za fotografiranje te glazbeni program od sredine prosinca do Nove godine – rekao je Jembrek i dodao da će detaljniji program biti poznat u studenom.

I Đurđevac ove godine priprema bogat i sadržajan program.

Potvrdila nam je to Tea Zobunđija, zamjenica pročelnice Službe ureda gradonačelnika, i dodala da su pripreme u punom jeku.

– Radi se na pripremi programa i nabavi novih, još bogatijih božićnih ukrasa koji će i ove godine dočarati veselu blagdansku idilu. Blagdansko uređenje grada, uprizorenje živih jaslica, javno paljenje svijeća na adventskom vijencu, zanimljiva predavanja, predstave, izložbe, koncerti, raznovrsna gastronomska ponuda, doček Djeda Mraza, dječji doček Nove godine i doček Nove godine uz TS Dangube, samo su dio adventskog programa koji su osmislile i pripremile brojne ustanove i udruge u suradnji s Gradom Đurđevcom i Turističkom zajednicom grada Đurđevca. Na oduševljenje najmlađih glavna atrakcija i ove će godine zasigurno biti veliko klizalište na novouređenom trgu – objasnila je Zobunđija.

Istaknula je da će program tradicionalno započeti 1. prosinca, a manifestacija Advent u Đurđevcu će službeno biti zatvorena 6. siječnja 2025. uprizorenjem živih jaslica na blagdan Sveta tri kralja.

Za zanimljiv i bogat program neće biti zakinuti ni Križevčani i njihovi gosti.

Advent u Križevcima, srcu najtoplija križevačka manifestacija, ove godine počinje u 6. prosinca i trajat će se sve do 6. siječnja, dogovoreno je tako na sjednici Organizacijskog odbora održanoj u Gradskoj upravi.

– Građani će i ove godine moći klizati na Strossmayerovom trgu, kušati ugostiteljsku ponudu te uživati u brojnim zabavnim i glazbenim programima. Na ovogodišnjem Adventu tako će nastupiti poznati izvođači kao što su Beatles Tribute Bend, Robert Mareković, Nika Turković i Jelena Radan pored domaćih križevačkih izvođača Gradskog puhačkog orkestra, Gradskog tamburaškog orkestra i učenika Glazbene škole Alberta Štrige. Bit će tu i nastupi tamburaša, a Križevčanke i Križevčani će u Novu 2025. godinu ući uz Tamburaški sastav Petica – poručili su iz križevačke Gradske uprave.

Napomenuli su kako će se posebna pozornost posvetiti ukrašavanju grada božićnom rasvjetom i ukrasima, a po prvi puta božićni ugođaj dobit će i atrij Gradske knjižnice Franjo Marković Križevci koji će se pretvoriti u Candyland.

– Ovo je samo dio programa koje posjetitelje očekuje na ovogodišnjem Adventu u Križevcima dok će se cijeli program objaviti uskoro – zaključili su.

Slušaj uživo
zatvori