Petak, 25. listopada 2024.

Poznate kazne za jučerašnje recidiviste, evo s koliko dana odmora sud ‘nagrađuje’ upornost

Dvoje recidivista kažnjeno je kaznama zatvora i novčanom kaznom, izvijestila je Policijska uprava koprivničko-križevačka.

Podsjetimo, riječ je o sudionicima u prometu o kojima smo izvijestili jučer.

Na Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru dovedena je 52–godišnja vozačica koja je u petak, 18. listopada, u 14:15 na cesti Većeslavec – Ladislav Sokolovački, upravljala osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima. Zbog počinjenja istovrsnih prekršaja od vozačice je privremeno oduzet osobni automobil kojim je upravljala te je o tome obaviješten Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru koji odlučuje o daljnjem postupku s oduzetim vozilom. U žurnom prekršajnom postupku vozačici je određeno zadržavanje od 15 dana te je predana u zatvor u Bjelovar.
Sud će odluku o privremeno oduzetom vozilu donijeti naknadno.

Na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici doveden je 32–godišnji vozač koji je u petak, u 18:30 u Starigradu upravljao teretnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1,41 promil i za vrijeme dok mu je Rješenjem Policijske uprave koprivničko–križevačke vozačka dozvola ukinuta radi prikupljenih 12 negativnih prekršajnih bodova. U žurnom prekršajnom postupku vozač je kažnjen kaznom zatvora od 12 dana uvjetno na 12 mjeseci i novčanom kaznom od 1.500 eura, javili su iz policije.

Slušaj uživo
zatvori