Subota, 26. listopada 2024.

Podravkašica Tina Barišić nakon osam mjeseci ponovno na terenu: Sretna sam što sam se vratila

Rukometašice Podravka Vegete u koprivničkoj Školsko sportskoj dvorani Josip Samaržija-Bepo upisale su novu uvjerljivu pobjedu u Prvoj hrvatskoj rukometnoj ligi za žene.

Rezultatom 38:24 pobijedile su ekipu Zrinskog u sklopu četvrtog kola domaćeg prvenstva, dok su na poluvrijeme otišle s prednosti od 19:11.

– U utakmici u kojoj je zamijenjeno domaćinstvo 100-tinjak gledatelja je u prvih 10-ak minuta gledalo ravnopravnu borbu nakon čega su naše rukometašice u potpunosti kontrolirale susret. Sjajno raspoložena je na krilu ponovno bila Andrea Šimara za koju čakovečka ekipa nije nalazila lijeka. Osim Andree s krila, s vanjske pozicije posebno je bila opasna Ana Pandža čiji je šut često protutnjao kroz obranu Zrinskog. Trener Vladimir Vujović u nastavku rotacijama pokušava smanjiti razliku koja je ipak bila prevelika. S druge strane, sve igračice koprivničke ekipe su dobile priliku te u 45. minuti vode +11. O premoći na terenu svjedoči činjenica kako su gotovo sve postigle barem jedan pogodak. Posebno emotivan trenutak dogodio se u 52. minuti kada svoj prvi pogodak, nakon dugih osam mjeseci izbivanja s terena te povratka nakon ozljede, zabija Tina Barišić čime pokazuje da je spremna za nove izazove. Susret je završio s 14 golova razlike – naglasili su u Podravka Vegeti.

Andrea Šimara je zabila najviše i to osam pogodaka, dok je pet još dodala Ana Pandža. Lucija Bešen na vratima koprivničke ekipe sakupila je sedam obrana, dok je Antonia Tucaković imala samo jednu manje.

Trener Podravkašica Ivica Obrvan kazao je kako su ostvarili još jednu rutinsku pobjedu, a razlika u kvaliteti je bila velika.

Snimio Tomislav Matijašić.

– Uvijek nakon reprezentativne stanke treba da se igračice aklimatiziraju na klupski ritam. Imali smo puno odsutnih igračica u tri reprezentacije. Prekjučer smo se počeli sakupljati, igrali smo jučer jer nas očekuju obaveze u Ligi prvakinja. Na kraju smo uvjerljivo pobijedili, sve igračice su odigrale 20 minuta. Ono što me posebno veseli je to što je nakon osam mjeseci prve minute odigrala Tina Barišić te se dva puta upisala u strijelkinje. Nadam se da će i sljedećih dana i utakmica biti sve u najboljem redu što se tiče njene povrede te da ćemo u sljedećem periodu, ne samo Podravka, već i hrvatska reprezentacija dobiti jedno veliko pojačanje jer je dugo bila odsutna – rekao je Obrvan.

Podravkašica Tina Barišić kazala je da je utakmica bila dobar trening za subotnji Metz, odnosno utakmicu četvrtog kola Lige prvakinja koja će se u Francuskoj igrati u 18 sati.

Izvor: RK Podravka Vegeta / Foto: Luka Maruševec

– Sve su cure dobile priliku, rastrčale smo se te ja malo manja razlika nego što smo očekivale. Još smo se tražile jer nismo trenirale cijeli tjedan zajedno tako da možemo biti zadovoljne što smo sve igrale i dobile priliku te što smo osvojile ova dva boda. Drago mi je, sretna sam što sam se vratila nakon ozljede i nadam se da više neće biti ovakvog odsustva – zaključila je.


ŽRK ZRINSKI – RK PODRAVKA VEGETA

ŽRK Zrinski: Jerković (0), Makarova (6); Posavec (2), Novak, Gudelj (4), Golub (2), Janković (2), Varga (1), Zrnić (4), Potočnjak, Ivančić (4), Rumek (4), Ljubić, Robida (1).

Trener: Vladimir Vujović.

RK Podravka Vegeta: Bešen (7), Tucaković (6); Kragulj (1), Vuković (2), K. Pandža (4), Popović, Birtić (1), Kosovac (1), Pletikosić (4), Brkić (2), Šenvald (3), Vuljak (3), Barišić (2), Šimara (8), A. Pandža (5), Prkačin (2).

Trener: Ivica Obrvan.

Slušaj uživo
zatvori