Subota, 26. listopada 2024.

Obrvan uoči teškog gostovanja u Rumunjskoj: Čeka nas možda i najteža utakmica dosad

Ususret novom europskom izazovu i gostovanju Rukometnog kluba Podravka Vegeta u Rumunjskoj, danas je u klupskim prostorijama održana konferencija za medije.

Podsjetimo, Podravkašice su jučer u domaćem prvenstvu slavile 36:25 protiv Splita 2010, dok su u četvrtom kolu EHF Lige prvakinja protekle subote u Metzu tijesno poražene 35:31. Vremena za odmor nema jer ih već sutra očekuje put za Bistrițu, dok je utakmica petog kola protiv CS Gloria 2018 na rasporedu ove subote, 12. listopada u 16 sati.

Susret protiv rumunjskog kluba najavio je trener Ivica Obrvan.

– Idemo na još jedno teško gostovanje. Ždrijeb koji nas je pogodio u prvih pet kola je dosta težak. Siguran sam da je u ovom trenutku to najzahtjevnija dvorana što se tiče igre jer je to nova dvorana u Bistriți koja može primiti 3.000 ljudi, a koja je u prva četiri kola bila stalno puna. Navijanje i pritisak su neusporedivo jači nego u svim utakmicama koje smo igrali prije. Riječ je o novoj, lijepoj dvorani dok je klub svježi u Ligi prvakinja te ima 13 internacionalki. U utakmicama koje su igrali do sada, imaju jednu pobjedu protiv Bukurešta te u ostalima tijesne poraze. U samom su vrhu rumunjskog prvenstva gdje je zgusnut redoslijed na ljestvici. U takvim okolnostima čeka nas možda i najteža utakmica za igranje. Oni su pod pritiskom, imaju tri minimalna poraza u zadnje tri utakmice i danas igraju utakmicu prvenstva kod kuće, derbi protiv Minaur Baia Mare koja ima maksimalan učinak te očekuju sigurnu pobjedu – rekao je Obrvan.

Dodao je da je ispred njih težak izazov.

– Kao trener bih bio zadovoljan da na planu igre još jednom pokažemo da u kontinuitetu možemo u najvećem dijelu utakmice pružati dobre igre, individualno i kolektivno. Također, nadam se da ćemo u utakmici pokazati da ove igre koje smo već pružili u prve četiri utakmice Lige prvakinja, bez obzira na to što nemamo bodove, mogu nas činiti zadovoljnima na tom planu, te da ćemo tako nastaviti. Kako se utakmica bude razvijala te budemo li imali mogućnost da napravimo nešto više na planu rezultata i bodova, nitko sretniji od nas – poručio je trener.

Slušaj uživo
zatvori