Subota, 26. listopada 2024.

NESVAKIDAŠNJE Čitateljica doživjela zanimljiv susret s labudom na cesti, Jelena: Očito je i njemu ponedjeljak

Jutros se jedna čitateljica našeg portala našla u neuobičajenoj situaciji na svom putu do posla i škole u kojoj predaje kada je nakon Dravskog mosta na cesti naišla na labuda koji nije imao namjeru maknuti se s puta. Unatoč pokušajima da ga otjera, labud je ostao nepomičan, uzrokujući kratkotrajnu prometnu zbrku.

– Znači frajer stoji na cesti i ne mrda… trubim, nejde. Izađem van i kao tjeram ga, nejde… još je tak počel graktat na mene da sam zbrisala u auto natrag. Nakon dobrih 10 minuta se laaaaagano odgegal i odletel. Očito je i njemu ponedjeljak – napisala je Jelena na svom fejsu i podijelila smiješnu situaciju sa svim virtualnim prijateljima.

Ovakvo ponašanje labuda može se objasniti nekoliko čimbenika. Stručnjaci navode da labudovi mogu postati teritorijalni, osobito ako se nalaze u blizini svoje mladunčadi ili mjesta gdje se gnijezde. Također, moguće je da je labud bio dezorijentiran ili se osjećao ugroženo zbog nepoznate situacije.

Ovaj simpatični događaj podsjeća nas da, iako smo svakodnevno okruženi užurbanim tempom modernog života, priroda uvijek može pronaći način da nas zaustavi i natjera da se divimo njenim čudima, čak i usred prometne gužve.

Slušaj uživo
zatvori