Subota, 26. listopada 2024.

LIGA PRVAKINJA Obrvan uoči Metza: Pred nama je najteži susret, ali stječemo neprocjenjivo iskustvo za domaće prvenstvo

Rukometašice Podravka Vegete putuju u Francusku, gdje će u četvrtom kolu grupne faze Lige prvakinja igrati protiv Metza.

Početak susreta je u subotu u 18 sati.

Podsjetimo, Podravkašice su u ovom natjecanju dosad izgubile od Krima, Ferencvaroša i Bukurešta. Iako su porazi bili minimalni, a koprivnička ekipa dobro izgledala, pokazalo se da djevojke, koje nemaju konkurenciju u domaćem prvenstvu, ipak nisu još dovoljno uigrane za europske izazove.

Da će susret s aktualnim osvajačicama Lige i Kupa, koje su osvojile i Final4 biti i više nego izazovan, na konferenciji za medije potvrdio je trener Ivica Obrvan. Odmah je rečeno kako u Francusku ne putuje Tina Barišić.

– Tina je nakon osam mjeseci oporavka od operacije tek počela igrati domaće utakmice i smatram da bi jedan Metz u ovome trenutku za nju bio previše. Neće ići s nama u Francusku  – otkrio je glavni strateg Podravka Vegete.

Što se tiče Metza, treninzi su odrađeni.

– U cijeloj skupini pred nama je najteže gostovanje što se tiče karakteristika i načina igre Metza, pogotovo na njihovom terenu. U odnosu na ostale favoritkinje iz naše grupe, Metz ima najmanji broj stranaca s puno domaćih reprezentativki, jer znamo da je Francuska  jedna od najboljih reprezentacija na svijetu u ženskom rukometu. Čeka nas vrlo zahtjevno gostovanje – kazao je Obrvan.

Govorio je o prednostima protivnica, prije svega njihovoj jakoj tranziciji prema naprijed. Na Podravka Vegeti je, dodaje, samo da pokaže maksimum odnosno ponovi svoje dobre dijelove igre iz dosadašnje tri europske utakmice.

– Zadovoljilo bi me da nam periodi dobre igre koju smo pokazivali u prva tri kola potraju, no moramo biti svjesni da je ovo mlada i još uvijek neiskusna ekipa koja ide na Metz koji već danima trenira i ima fokus samo na nama – zaključio je trener Obrvan.

Neprocjenjivo iskustvo za domaće utakmice

Na pitanje vidi li se napredak Podravka Vegete na domaćim terenima nakon tri izuzetno jaka europska susreta, Obrvan je potvrdio kako je Liga prvakinja djevojkama dala dodatno samopouzdanje.

– Apsolutno je različit osjećaj kad igrate jaku utakmicu protiv Krima, Ferencvaroša ili Bukurešta i osjetite na sebi mišiće tih djevojaka i onda dođete igrati protiv neke ekipe iz domaćeg prvenstva. Osjeća se dominacija i superiornost i to nam puno znači – rekao je Obrvan.

Igračice: Dat ćemo sve od sebe

Predstojeći susret s Metzom komentirale su Klara Birtić i vratarka Antonia Tucaković.

– Idemo na jedno od težih gostovanja. Imaju iskusne igračice i francuska liga je izuzetno jaka, ali bez obzira, idemo dati sve od sebe i nadati se dobro rezultatu – kazala je Birtić.

Svjesna što ju čeka na golu je i Tucaković, koju smo upitali osjeti li se razlika dok na gol pucaju igračice u Ligi prvakinja ili domaćem prvenstvu.

– Definitivno se osjeti. Bez podcjenjivanja, to su neusporedive igračice, s puno godina iskustva i drugačije je dok idu njihovi šutevi prema golu nego igračica iz domaćih ekipa. Lopta neusporedivo puno brže leti u Ligi prvakinja! – dodala je.

Slušaj uživo
zatvori