Subota, 26. listopada 2024.

LIGA PRVAKINJA Obrvan: Da nam je netko nakon šest kola i s ovakvim rasporedom ponudio tri boda, sigurno bi ih prihvatili

Iza rukometašica Podravka Vegete je susret s danskim Nykobingom u Ligi prvakinja, koji im je u šokantnoj završnici u Koprivnici donio tek bod pri rezultatu 27:27.

Kako smo pisali, u posljednjim trenucima igre domaće su izgubile prednost od dva gola i zahvaljujući dosuđenom sedmercu, opravdanom ili neopravdanom, ispustile pobjedu koju su na parketu nekoliko sekundi prije kraja već počele i slaviti.

Svoje dojmove nakon dramatične utakmice otkrili su trener domaće ekipe Ivica Obrvan i igračica Katarina Pandža te gostujući trener Jakob Larsen.

– Čestitao bih mojim igračicama na jednoj strašno teškoj utakmici te na borbenosti i energiji koju su potrošile tijekom cijele utakmice. Na kraju, jednim spletom okolnosti koji se dogodio ostali smo bez zasluženog drugog boda. Čestitao bih ekipi Nykøbinga na dosljednoj, srčanoj borbi u kojoj su cijelo vrijeme pritiskale i kada su gubile. Danas u rukometu 5-6 golova razlike na bilo kojoj strani ne znači ništa, što se večeras i pokazalo. Zadnjoj odluci, dosuđenom sedmercu i crvenom kartonu koji po inerciji ide, ne mogu govoriti jer nisam vidio. Samo mogu kazati, imali smo i mi prije nekoliko kola sličnu situaciju, kada se nije pomislilo niti pogledati na VAR tehnologiju koja je upravo postavljena da bi se nešto gledalo. Žao mi je da je tako ispalo jer ovo je teško doživjeti. Imamo tri boda. Da nam je netko nakon šest kola i s ovakvim rasporedom ponudio tri boda, sigurno bi ih prihvatili. Također, da ćemo izgledati na terenu kao što smo izgledali. Kao trener, s današnjim rezultatom sam nezadovoljan, kao i igračice jer smo se dobro borili, čitavu utakmicu vodili i jednim spletom okolnosti ostali bez drugog boda – rekao je Ivica Obrvan, trener Podravka Vegete.

Katarina Pandža. Foto: RK Podravka, Ivan Brkić

Razočarana ishodom bila je i Katarina Pandža.

– Mogu samo čestitati curama, odigrali smo jedno jako dobro poluvrijeme. Ne znam što reći, nije lijepo ovako izgubiti bod. Trebali smo pobijediti, nismo mogli zadržati loptu u zadnjem napadu. Odigrali smo dobar dio u obrani, prvih 15 minuta pa smo se malo raspali, ali mislim da je to dio rukometa i moramo raditi na tome – kazala je.

Očekivano, danskom treneru je laknulo što iz Hrvatske ne odlazi praznih ruku, a našoj ekipi nije propustio utrljati sol na ranu zbog sedmerca koji je njegova igračica u ključnom trenutku uspjela realizirati.

– U zadnjih 30 sekundi imali smo dva gola i penal. Ako učiniš nešto ne tako sportsko, onda moraš dobiti takvu kaznu. Mislim da je to bila ispravna sudačka odluka. Sada imamo jedan bod u Ligi prvakinja i kasnije ćemo se boriti za još bodova – rekao je Jakob Larsen, trener Nykobinga.

Jakob Larsen. Foto: RK Podravka, Ivan Brkić

 

Slušaj uživo
zatvori