Subota, 26. listopada 2024.

FOTO Učenici i nastavnici Osnovne škole Fran Koncelak Drnje boravili u Francuskoj u sklopu mobilnosti

Učiteljice Ana Tustonjić Dombaj, Sonja Kalanj i Ksenija Varović te šest učenika iz Osnovne škole Fran Koncelak sudjelovali su u mobilnosti u Francuskoj u sklopu Erasmus programa.

Na mobilnosti su boravili početkom listopada, a sudionici su stekli znanje o zaštiti okoliša i kulturnoj baštini.

Također, učenici su sudjelovali u radionicama o ekosustavima i posjetili TERRA Botanicu, gdje su naučili o održivosti.

– Jedan od vrhunaca putovanja bio je posjet tematskom parku TERRA Botanica, gdje su se učenici Antonio Golubić, Ivana Pakasin, Hana Lovrić, Bruno Varga, Sofija Pajan i Bartol Varović susreli s pitanjima održivosti kroz zabavne aktivnosti poput izrade bombica sjemenja. Na tom su se mjestu povezali s prirodom i naučili kako održivi razvoj može biti integriran u svakodnevne aktivnosti – pojasnili su iz škole.

Izvor: OŠ Fran Koncelak Drnje

Zatim, posjetili su povijesne znamenitosti poput dvorca Angers. Učiteljice su kroz job shadowing upoznale francuski obrazovni sustav i metode rada. Posjet je uključivao i boravak u Parizu.

– Svi sudionici vratili su se puni dojmova, bogatiji za još jedno iskustvo i osjećaj zadovoljstva. Ova mobilnost nije bila samo prilika za učenje, već i za osobni rast. Sada smo spremni prenijeti stečeno znanje i iskustva na naše kolege i učenike te nastaviti promicati vrijednosti održivosti i kulturne razmjene – zaključile su učiteljice.

Slušaj uživo
zatvori