Srijeda, 16. listopada 2024.

FOTO Prvi gastronomski sajam u Đelekovcu okupio desetak udruga žena i razne tradicionalne domaće delicije

U Đelekovcu traje manifestacija ‘Jesen u Đelekovcu’, a u bogatom se programu posebno ističe prvi gastronomski sajam ‘Đelekovečki spomenki i požiraki’, posebno posvećen požirakima i jelima od tijesta.

Cilj ovog festivala tradicije i kreativnosti je promocija zaštićenog umijeća izrade požiraka – tradicionalne đelekovečke tjestenine za juhu koje njeguju članice Društva žena iz Đelekovca.

Na manifestaciji jela od tijesta predstavlja još desetak udruga žena s područja Podravine koje posjetiteljima nude tradicionalna jela i prepoznatljive specijalitete svojih mjesta i općina.

Tako se uz udrugu iz Đelekovca predstavljaju i udruge iz Imbriovca, Peteranca, Drnja, Šemovaca, Virja, Gole, Koprivničkih Bregi, Koprivničkog Ivanca i druge, a kušaju se mudlini s vrhnjem, makom, bučinim uljem, pekmezom i drugim dodacima, lepinje, bregovska pita, prkači i različite druge delicije.

U sklopu ove manifestacije predstavljeno je i novo izdanje knjižice s tradicionalnim đelekovečkim jelima koja se može nabaviti na sajmu, a predstavljeni su i đelekovečki suveniri izrađeni u suradnji Općine Đelekovec, Turističke zajednice područja Središnja Podravina i mjesnih udruga, škole i kreativnih pojedinaca.

Slušaj uživo
zatvori