Subota, 26. listopada 2024.

FOTO: PROSVJED U CAREVDARU Kraljić: Ovo je neizdrživo, dnevno prođe i 1.000 kamiona, nogostup nam obećavaju već 15 godina

Stanovnici Carevdara jutros su se okupili i izašli na ulicu – prekipjelo im je zbog loše prometne infrastrukture.

Mirnim prosvjedom ispred društvenog doma usporavaju promet na državnoj cesti broj 41 i to tako da propisno prelaze preko obilježenog pješačkog prijelaza.

– Prosvjed smo organizirali zbog loše prometne infrastrukture i izgradnje nogostupa. Obećava nam se posljednjih 15 godina da će nogostup biti izgrađen. Prometna situacija je neizdrživa na ovom dijelu ceste, a mi se nalazimo između izgradnje dvaju najvažnijih projekta – izgradnja drugog kolosijeka i brza cesta do Kloštra Vojakovačkog. Apeliramo na Ministarstvo mora, prometna i infrastrukture, na Hrvatske ceste i na Koprivničko-križevačku županiju. Smatramo da su oni najodgovorniji za izgradnju nogostupa i oni su ti koji mogu nešto pokrenuti. Ovaj prvi skup je upozorenje, a mi ćemo s akcijama nastaviti i dalje ako se nadležni ne pobrinu za ovaj problem. Djeca ne mogu normalno ići u školu bez pratnje odraslih, a naši stariji mještani do trgovine. Ovdje na dnevnoj bazi prođe i 1.000 kamiona, osobna vozila više ne računamo – rekao nam je Velimir Kraljić, predsjednik Mjesnog odbora Carevdar.

>> MJEŠTANI U STRAHU Daliborka: Katastrofa je, kamioni stalno voze, a brzu cestu budu složili samo do Kloštra, a pitanje je kad

Kako doznajemo s terena, ogorčeni su situacijom koja je nastala otkako se gradi drugi kolosijek pruge – promet je sve gušći, opasnosti je sve više.

Slušaj uživo
zatvori