Subota, 26. listopada 2024.

FOTO Policija objavila što se dogodilo u Reki, evo tko je kriv za tešku prometnu nesreću

Policija je objavila detalje teške prometne nesreće koja se dogodila jučer malo prije devet sati u Reki.

– Vozač u dobi od 25 godina vozio je osobni automobil zagrebačke registarske oznake prije položenog vozačkog ispita. Zbog neprilagođene brzine kretanja vozilom je radi izbjegavanja udara u vozilo ispred sebe sletio van kolnika na pješačko biciklističku stazu te udario u osobni automobil koprivničke registarske oznake koji je vozio 37-godišnji vozač, a koji je skretao u desno na makadamski put – objašnjavaju u Policijskoj upravi koprivničko-križevačkoj.

Dodaju da je u prometnoj nesreći 74-godišnja putnica u automobilu zadobila teške tjelesne ozljede, a 31-godišnja putnica i 25-godišnji vozač zadobili su lakše ozljede.

– Vozaču koji je prouzročio prometnu nesreću očitana je koncentracija alkohola od 0,84 promila te mu je u Općoj bolnici Dr. Tomislav Bardek vađena krv i izuzet urin zbog utvrđivanja točne koncentracije alkohola u organizmu – ističu u policiji.

Napominju da je 25-godišnji vozač uhićen, a zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu” provodi se kriminalističko istraživanje te će protiv njega biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu i bit će predan pritvorskom nadzorniku.

Spomenimo da je zbog očevida promet bio zatvoren na dionici državne ceste u Reki od 9.28 do 10.44 sati te se odvijao obilaznim pravcima.

Slušaj uživo
zatvori