Subota, 26. listopada 2024.

FOTO Gimnazijalci na kreativan način obilježili Svjetski tjedan svemira – izrađivali plakate i makete, slikali…

Učenici koprivničke Gimnazije Fran Galović na kreativan način obilježili su Svjetski tjedan svemira.

U školi ističu da im je ovogodišnja tema bila “Svemir i klimatske promjene”, a njom su pobliže istražili utjecaj svemira na našu trenutnu bitku s klimatskim promjenama i naglasili važnost istraživanja svemira kako bi bolje razumjeli i upravljali klimom na Zemlji.

– Tako su učenici 2.d i 3.c razreda pod mentorstvom nastavnika fizike Marka Vargovića Svjetski tjedan svemira obilježili izradom plakata o svemiru i klimatskim promjenama. Pod mentorstvom nastavnice fizike Željke Perošić učenice Iva Hodalić i Lea Vrhoci iz 3.a te Mia Krofl iz 3.g o zadanoj su temu naslikale slike. Učenica 3.g Nadja Jandrašec izradila je maketu Sunčeva sustava koja je s ostalim radovima bila izložena u hodniku škole. Učenice Nadja Jandrašec, Ana Šimunija i Petra Salajpal iz 3.g izradile su modele zvijezda od recikliranog kartona kako bi uz izložene radove ilustrirale zviježđe Oriona. Ujedno, učenice su ilustrirale i zviježđe Raka – ističu u školi i dodaju da si im u svemu pomagale i učenice Tara Vrabec iz 3.g i učenice Sara Višak, Lana Jaković, Martina Forjan, Ivona Međimorec i Korana Grgac iz 3.d.

Učenici koji su se priključili obilježavanju Svjetskog tjedna svemira sudjelujući u izradi slika, crteža i(li) fotografija, bit će simbolički i nagrađeni, a njihovi će radovi biti izloženi u hodniku škole.

– Nadamo se da će i ovo obilježavanje Svjetskog tjedna svemira potaknuti naše učenike, nastavnike i djelatnike škole na promišljanje o problemu klimatskih promjena. Planetu Zemlja potrebna je naša pomoć pa se nadamo da će i naš mali doprinos u tome pomoći – zaključuju u školi.

Slušaj uživo
zatvori