Petak, 25. listopada 2024.

FOTO: DANI KRUHA U TRATINČICI Odgojiteljica Paula: Cilj nam je da djeca usvoje važnost poštivanja hrane, tradicije i običaja

U Dječjem vrtiću Tratinčica danas je veselo od jutra – obilježavaju se Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

U takozvanoj “centralki” dočekala nas je odgojiteljica Paula i njeni pomagači Nela i Pavo iz skupine Bojice, koji su roditeljima i svojim prijateljima iz vrtića na samom ulasku u vrtić, na posebno ukrašenom stolu, nudili krušne zalogajčiće.

– Vrlo nam je važno obilježavanje ovog dana jer osim zajedničkog okupljanja i druženja, on ima i veliku edukativnu vrijednost. Svake godine organiziramo razne aktivnosti kako bi mališani usvojili važnost poštivanja hrane, korištenja hrane, a usvajaju i važnost tradicije i običaja u našem kraju – rekla nam je odgojiteljica Paula.

Dodala je da sudjeluju sve odgojne skupine.

– Mlađi obično modeliraju nešto s tijestom pa izrađuju razne oblike, dok oni stariji sami rade svoje tijesto i peku u našoj kuhinji. Svako dijete je pritom upoznato s cijelim procesom izrade kruha – od sijanja žita do pečenje kruha – zaključila je Paula.

Zavirili smo i kod Gumbića, a oni su nam objasnili da imaju suradnju s bakama i djedovima pa su se tako za ovaj dan u izradu kiflica uz mame i tate, uključile i bake. Doznali smo i da će tijekom dana sami napraviti kruh od banana.

Djelić atmosfere donosimo u fotogaleriji.

Slušaj uživo
zatvori