Subota, 26. listopada 2024.

Dolijalo dvoje recidivista. Vozačici oduzet automobil, on pijan vozio bez vozačke

Tijekom redovnog nadzora cestovnog prometa, policijski službenici jučer su privremeno oduzeli osobni automobil 52-godišnjoj vozačici i uhitili 32-godišnjeg vozača teretnog vozila, oboje s dugom poviješću prometnih prekršaja.

U prvom slučaju, oko 14:15, na cesti između Većeslavca i Ladislava Sokolovačkog, policija je zaustavila 52-godišnju vozačicu koja je upravljala automobilom iako nije stekla pravo na vožnju motornih vozila. Zbog činjenice da se radi o ponavljačici istovrsnih prekršaja, policija joj je privremeno oduzela automobil. Odluka o daljnjoj sudbini vozila bit će donesena na Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru.

Nekoliko sati kasnije, u 18:30 u Starigradu, policija je zaustavila 32-godišnjeg vozača teretnog vozila koji je vozio pod utjecajem alkohola, s izmjerenih 1,41. Istraživanjem je utvrđeno da mu je vozačka dozvola ranije ukinuta rješenjem Policijske uprave koprivničko-križevačke zbog skupljenih 12 prekršajnih bodova. Vozač je unatoč zabrani nastavio voziti, čime je dodatno prekršio zakon.

Protiv vozačice i vozača pokrenuti su prekršajni postupci.

 

Slušaj uživo
zatvori